diumenge, 20 de novembre del 2022

Avui ja corrinyo

 Cal companyó, Guardiola de Berguedà llarga distància

4,4 km. 13 fites, en realitat 7 km. 1-36-12 i 184 metres de desnivell positiu 4t. a H60 de 5

Ha trigat però finalment ha arribat el fred. Sort que ja ens toca el solet, i ja comença a escalfar. Però amb tot, el fred és ben viu. Després d’unes quantes curses en les que només he caminat, avui ja puc corrinyar. Fa exactament un mes que torno a córrer però encara em trobo lent i pesat.

Només començar la cursa faig l’errada de l’any. No veig el triangle en el mapa. La línia que arriba a la fita 1, queda tallada en un camí i com que la tela que marca el triangle també està en un camí penso que no han dibuixat el triangle i començo a buscar la fita en un bosquet. No m’acaba de quadrar massa, però segueixo fins que descobreixo on estava dibuixat el triangle. En les curses d’orientació sempre passen coses insòlites. El cap ens juga males passades. Per tant reinicio la cursa amb un retard d’almenys 6 minuts, un llast ben important.

Ara ja estic en cursa i troto per la pista que ara sí em porta fins a la fita 1. Recupero la pista que he deixat per pinçar la fita i a bon ritme vaig cap la 2. La torre elèctrica és una bona referència per abandonar la pista. Travesso un camp obert i entro en la zona de la segona fita. He pujat una mica massa cap al Nord i la tinc just al meu darrera.

De nou camp obert a través per arribar a una zona de petits xaragalls on hi ha la tercera. Allà un francès em demana que l’ubiqui, ja que no sap massa on es troba. Baixo amb compta pel llom fins el camí i el travesso en direcció a la 4 que està allà mateix. De ben segur que ho podia haver fet molt més ràpid.

Recupero els camins per dirigir-me a la següent. Els deixo en una corba ben pronunciada. He anat una mica per sota de la fita i he hagut de remuntar alguns metres, però no massa. Desfaig una part del camí i de nou a córrer per camins. Tracto d’anar tot el ràpid que puc fins la 6, una fita ben visible quan m’hi apropo. I ara a nivell i en compta de no passar-me a buscar la següent. Quan ja començo a dubtar la veig. Superada la meitat de la cursa és el moment de fer-se la foto, no?


Volia baixar per una zona dibuixada de blanc en el mapa, però està clar que ho fet per la zona pintada de verd. No ha estat fàcil i he perdut molt de temps en aquesta baixada. Ja estic al corriol i una mica més em passo la zona de la fita. Quan he vist una corba pronunciada he rectificat i l’he començat a buscar sense més problemes.

De nou pels corriols. Deixo enrere la zona d’avituallament i un parell de petites rieres per anar pel mig d’un bosc ben bonic a cercar la fita en un tàlveg. De nou a córrer pels camins fins un llom ben clar i herbat on hi ha la fita en un coll. En aquest tram he estat el més ràpid de la categoria!

Recupero el camí fins travessar un torrent en una zona de xaragalls on es troba la fita. Toca pujar. Ho faig pel llom per dominar els dos tàlvegs. Tinc la fita a dalt de tot en el de la meva dreta. Troto pel mig d’un bosc blanc a la cerca de la 12. M’he desviat una mica,  però una petita rasa m’orienta per trobar-la.

Cercar la manera de travessar un torrent és la darrera dificultat. Hi ha un petit corriol que ho fa. El localitzo al mapa. Tinc la darrera fita una mica més amunt i al nord. Darrers metres i darrera cursa de la temporada acabada.



Estic satisfet de com m’ha anat la cursa. Tret de la monumental errada inicial no het més errades importants i he trobat les fites gairebé sempre a la primera. M’he trobat força bé físicament. En alguns camins, corriols i camps oberts he sigut conscient que no anava prou ràpid i he tractat de forçar el ritme, però no he estat constant en aquesta millora de ritmes. En general he corrinyat, més que he corregut.

Amb aquesta cursa de llarga distància a Guardiola de Berguedà en un mapa que m’agrada especialment, finalitza la Copa Catalana de curses d’orientació d’aquesta temporada 2022.

2 comentaris:

Dennis Teuling ha dit...

Llarga distància 4,4K??

Llegint la crònica semblava qud no estaves massa content del rendiment.. però finalment sí estaves content!!

Bona finalització de l'any... ara a descansar abans de tornar l'any 2023!!

Ricard Masferrer ha dit...

Sí 4,4 pot ser llarga distància en orientació. En orientació hi ha tres tipus de curses. No es mesuren per la distància sinó pel temps que se suposa que farà el guanyador de cada categoria. Hi ha distància esprint amb un temps guanyador entre 10 i 15 minuts amb moltes fites i molt juntes on cal ser molt ràpid a prendre decisions. Mitja distància amb un temps guanyador entre 30 i 35 minuts també amb poca distància entre fita i fita i molts canvis de direcció. I llarga distància amb un temps guanyador al voltant d'una hora amb distàncies més llargues entre les diferents fites.
En quant a la cursa en concret em vaig trobar lent. Intentava anava ràpid però no aconseguia un ritme alt continuat. L'errada inicial em va penalitzar molt.