dijous, 12 de setembre de 2013

El retorn a la mitja

Finalment em decideixo i m'inscric a la mitja del poble, la de la Festa Major de Sabadell.
Els dies abans reviso les anotacions de les meves curses i la darrera mitja també havia estat a Sabadell, allà pel 2007. De fet, ja fa unes quantes temporades que participo en poques curses d'asfalt ja que m'he passat a les curses d'orientació.
Em fa gràcia tornar a fer una mitja i provar com estic físicament. En les meves millors èpoques em movia amb uns temps habituals entre 1-29 i 1-36, però en el 2007 ja vaig necessitar 1-51 per completar els 21 km.
Al ser per la meva ciutat conec bé el circuït: 3 voltes de 7 km., la primera part en lleugera baixada i la segona part en lleugera pujada. Per la època de l'any, el pitjor pot ser la calor. Per l'entrenament que porto aquest estiu crec que la puc fer en 2 hores i em marco aquest objectiu. Es tracta de passar cada volta en 40 minuts. 
Aprofito per anar escalfant des de casa fins a la sortida. Arribo amb el temps just per posar-me al darrera de tot. Allà em trobo amb companys d'orientació que fan la popular. Surto tranquil, sense presses, ja tindré temps per forçar el ritme. La gran quantitat de gent em fa anar lent, però ja és això el que em convé. Vaig amb el David i amb ell faré tota la primera volta aprofitant per xerrar. La temperatura és ideal per córrer. No fa gens de calor i tampoc plou que era l'amenaça per aquest matí segons les previsions.
Tanco la primera volta amb 41 minuts. No està malament tenint en compte que els primer kms. han esta molt lents, una mica per sobre de 6 (6-07).

Foto de F. Carrión al pas del primer km.
El David aprofita la segona volta per forçar el ritme i marxa. Ara els carrers ja han quedat lliures de la massa de gent que participava en la popular i això em permet agafar un bon ritme de creuer. Aquest són els meus millors moments amb kms. entre 5-25 i 5-17 i bones sensacions. Passo el km. 10 al voltant de 56 minuts. Gairebé faig tota aquesta segona volta amb el pare d'una alumna que també participa en la cursa de 14 km. Malgrat els ànims del Miguel al lloc de sempre abaixo el ritme en els dos darrers kms. en pujada (5-42 i 5-38), però passo la segona volta amb 1-20. Aquest temps de pas em permet seguir aspirant a un temps final de 2 hores.
Enfilo la darrera volta. Sóc conscient que em toca aguantar el ritme, i sobre tot, aprofitar la primera part de baixada. Malgrat intentar anar ràpid començo a notar el pas dels kms. i la falta de costum de córrer tanta estona seguida a ritme per asfalt. Segueixo marcant parcials per sota de 6 (5-37, 5-29, 5-38, 5-51), però no tan bons com a la segona volta. Ja en pujada faig els darrers kms. per sobre de 6: 6-02, 6-07 i 6-01. El Miguel em torna a esperonar. Miro el meu Garmin i comprovo que la cursa és més llarga. Al pas per la mitja porto 2 hores justes, però els 400 metres de més de la cursa fan que aturi el crono final amb 2-01-40.
Acabo satisfet. He complert amb el meu objectiu inicial. He fet una cursa a un ritme força regular passant la major part dels kms. per sota de 6. M'ha agradat aquest retorn a la mitja després de tan de temps. No descarto fer alguna cursa d'asfalt de tant en tant i per què no potser tornar a córrer una marató de Barcelona, ara que són multitudinàries i que farà just 20 anys de la meva millor marca.


2 comentaris:

Dioni Tulipán ha dit...

Doncs...6 anys!! Ja tocava!!
Felicitats Ricard.

Ricard Masferrer ha dit...

Tens raó Dennis. A veure si no torno a esperar 6 anys més a fer la propera.