diumenge, 6 d’agost del 2000

Molinaseca – Cacabelos

Avui diumenge ha estat un dia diferent, especial. Tal com havíem planificat sortim a les 8, molt més tard del que és habitual, en direcció a Ponferrada per la carretera tal com ens ha aconsellat la gent del poble.
A les 9 ja som a Ponferrada i esmorzem al bar de La Encina per esperar que obrin el castell: un cafè amb llet amb croissant a la planxa amb melmelada, un esmorzar de diumenge.
Visitem el castell dels templers. Ens agrada molt. Com sempre en aquest tipus de visites fan pensar en la manera com devien viure la gent d’aquells temps. El que ens han mostrat les pel·lícules i la dura realitat de la vida en aquells castells plens d’incomoditats.
A les 11.15 reprenem el camí per la carretera fins Camponoraya. Aquest tram de camí resulta força avorrit. Però després d’aquest poble ja passem per enmig de vinyes i el camí resulta més agradable. Ens agrada El Bierzo. Es veu una comarca cuidada i treballada, tant els pobles, en general prou grans, com els camps. En els pobles veiem campanars plens de nius enormes i de cigonyes.
A les 14.30 arribem a Cacabelos, fi d’aquesta etapa atípica. Han estat 23 kms. en 4.15 hores de camí efectiu si no comptem la llarga parada turística que hem fet a Ponferrada. A Cacabelos ens espera un alberg nou de disseny al voltant d’una església inaugurat aquesta mateixa setmana i amb habitacions individuals. És molt confortable.
La rutina de cada dia, dutxa, dinar,cafè i descans. Avui estem notant l’etapa d’ahir, més llarga del que és habitual per nosaltres i el fet de caminar avui al punt del migdia amb la calor. Tenim les cames pesades i a la tarda fem una bona sessió d’estiraments per recuperar-les.
Per sopar mengem una empanada feta per la mare de la hospitalera de l’alberg amb la que xerrem una bona estona sobre la comarca del Bierzo abans d’anar a dormir.