dimecres, 27 de desembre del 2006

Cursa del Riu Ripoll 2006

Un any més participo en aquesta cursa el dia de Sant Esteve. En aquesta edició els diners de la inscripció s’aporten per una causa solidària al Senegal. Com sempre ens trobem una bona colla de coneguts. Aquesta any la corro sense cap objectiu concret. Quina diferència amb la temperatura que feia l’any passat! Ha vingut un company de l’escola i la farem junts sense pressa. Si a mesura que avança la cursa ens trobem bé augmentarem el ritme.
Com sempre, i avui més, ja que hem sortit del darrera, un cop fets els primers metres per la gespa de les Pistes es produeix un gran embut. Passem el primer quilòmetre amb una mica més de 6 minuts.
Anem bé pujant pel costat de la llera del riu a aquest ritme. Passat el km. 3 veiem com baixen els quatre primers en un petit grup. Com corren! Quin estil! Entre ells el mundialista local Miquel Quesada, que al final seria el guanyador. Ens creuem i ens donem ànims amb tot de companys. Donem la volta i decidim augmentar el ritme en progressió aprofitant que ara ja anem en lleugera baixada. Hem pujat entre 6-08 el primer quilòmetre i 5-39 el quart. Aquest any la cursa és una mica més llarga i els quilometres estan ben marcats.
Van caient els quilometres i anem passant a gent 5-32, 5-24. Fins aquí havíem estat parlant mentre corríem, però a partir d’aquí cada cop parlem menys. Continuem progressant 5-15, 4-32 i 4-24 el darrer quilòmetre, per un temps final de 49-18.
 Acabem amb unes magnífiques sensacions i un promig per sota de 5-30 el quilòmetre.
La organització ha millorat aquest any, però encara ha faltat aigua per tots a l’acabar la cursa. M’he quedat sense! També hi ha atletes que s’han quedat sense samarretes a l’acabar. En definitiva progressa adequadament però massa lentament. La manca d’aigua al finalitzar una cursa és una errada imperdonable.