dissabte, 15 de juny del 2019

S'apropa el Mundial


Rogaine de Castellar de n’Hug
5-43-03  153 punts
16,5 km. 840 metres de desnivell positiu 1rs. En categoria de superveterans

Cada dia s’apropa més el repte del Mundial de la Molina. Aquesta rogaine era una bona oportunitat per seguir-la preparant, i més tenint en compte, que es corria per un terreny veí al del mapa on es correrà el mundial i amb les mateixes característiques de desnivell i de vegetació.

Arribem amb molt de temps al bonic poble de Castellar de n'Hug i un cop complerts els rituals pre-cursa entrem a la zona tancada per esperar el moment d’obrir els mapes. Ben aviat veiem una volta que ens agrada: agafarem direcció Est fins on arribem i retornarem al poble, per la zona central del mapa. Veiem bones connexions entre les diferents fites. Decidim deixar la fita 100 que dona 10 punts ubicada a les fonts del Llobregat pel final de cursa, pensant que si anem ara trobarem molta cua de corredors fitant.

Ja en marxa i un cop fetes les 3 primeres fites sense cap dificultat (38, 42, 62), el Felip veu un grup de 4 fites al Sud del mapa que si bé suposa baixar molt per tornar a pujar semblen fàcils i de bon aprofitar. Dit i fet, cap allà anem i en trèiem un bon grapat de punts, sense esmerçar-hi massa temps: 45, 97, 51, 84. La pujada cap a la 84 ens fa bufar una mica per primer cop avui. No serà la última.
Recuperem el nostre pla inicial, baixant en direcció a la 75 cercant la millor manera de travessar el torrent que tenim pel mig. Planegem una estona fins la 63 i en direcció a la 40 ens toca pujar de nou. De moment, el dia una mica ennuvolat ens està salvant del sol i la calor que en principi ens temíem.
Anem bé de temps i decidim arribar-nos fins l’extrem Est del mapa. Encara fem tres fites més sense haver de superar massa desnivell: 71, 46 i 81.

Tot i agafar-ho amb calma, a partir d’aquí ens toca pujar per unes zones de prats alpins que posen a prova la nostra forma física. Anem lents pujant i bufem de valent, però superem el tràngol i sumem una bona colla de punts: 93, 87, 76 i un darrer esforç fins assolir la 53.


A partir d’aquí i ja amb 3-30 hores de cursa iniciem el que serà el retorn cap a Castellar de n’Hug intentant controlar no fer ja gaire més desnivell: 73, 80, 50 i 88 en una cova. Falta 1-45 per acabar i parem un moment per ultimar l’estratègia de la darrera part de la Rogaine. Calculem que si volem fer la fita 100 sense problemes necessitarem arribar amb mitja hora de marge al poble. Ho veiem complicat però ho provarem.

A la 52 perdem una mica més de temps del desitjable. Seguim cap a la 77 on ens trobem amb el Joan que avui fa equip amb la seva filla Neus.
La 61 no ens resulta gens fàcil, però l’acabem trobant. Fins la 38 també hi esmercem més temps del desitjable. Ens resten 25 minuts, però ja en tenim ben bé prou, i anem cap l’arribada sense presses. Ha estat una bona rogaine i que ens servirà per veure quines distàncies podem pensar a fer en el mapa del mundial.



Ens quedem amb el Jaume a una sessió teòrica de preparació pel Mundial que resulta força interessant.

Aquesta ha estat la repartició de punts i fites al llarg de les 6 hores, i en la que queda molt evident que no vam fer un bon final de cursa:
Hores
Fites
Punts
Primera
6
31
Segona
4
25
Tercera
5
36
Quarta
4
27
Cinquena
4
26
Sisena
2
9

Aquesta ha estat la meva rogaine número 50. Tot va començar amb The Wild Boar a l’Espulga Calba al gener del 2009,organitzada per l’amic Felip. Des d’aleshores he participat en rogaines des de 3 hores a 24 hores i formant equips amb molts companys. El Mundial serà la meva rogaine 51, amb una estació preparatòria prèvia en The Wild Boar que organitza el Felip i en la que participaré amb el Jaume.

4 comentaris:

Dioni Tulipán ha dit...

Finalment sense fitxar el 100!

A prop del Niu de l'Àliga vaig veure també un número de un Rogaine... o potser ja s'estan posant les del Mundial de la Molina?

Ricard Masferrer ha dit...

Acostuma a passar que deixar alguna fita pel final el cansament fa que la deixis estar.
Segur que has vist un número de Rogaine. El mapa del mundial arriba fins allà. Ja estant posant el que s'anomena els pre-balissats. Suposo que seran unes estaques amb número, per evitar que se'ls mengin les vaques. Cada pre-balissat es comprovat per tres persones de la organització per assegurar que està col·locat en el lloc que correspon segons el mapa.
Segons el reglament els participants tenim prohibit anar per la zona.

Dioni Tulipán ha dit...

Doncs... veig que encara és un esport de "gentlemen".
Això de tenir prohibit anar per la zona... i fer cas. Però sí, hauria de ser així.

Tranquil, que anava mig groguis, i ara tampoc el trobaria. (però està molt alt ;-))

Ricard Masferrer ha dit...

Les curses d'orientació pretenen ser un esport amb molt de "fair play" i els "tramposos" no són benvinguts, però tots sabem que n'hi ha.