dimarts, 9 de juliol del 2013

Racons del Catllaràs

Sant Jaume de Frontanyà, Sant Julià de Cerdanyola, Pobla del Lillet, Malanyeu han estat terrenys en els que he disputat curses d'orientació els darrers anys. Cada vegada que en feia una, tornava a casa amb ganes de donar un tomb pel Catllaràs però no acabava de trobar el moment. La rogaining del Catllaràs em va acabar de decidir.
Dormo a l'Hostal de Falgars, un bon lloc per utilitzar-ho com a base d'operacions per descobrir aquesta Serra. Aprofito els diferents mapes que tinc de la zona, així com el coneixement que et dóna fer orientació per voltar per les pistes sense un pla pre-establert deixant-me portar per sensacions.
Per la nit cau un bon xàfec i els camins queden ben enfangats. Això encara ho farà més divertit. És una serra amb forts desnivells, amb racons curiosos i plens d'encants, que de sempre ha estat habitada, amb petits nuclis de població, amb restes de les explotacions mineres de no fa pas tant, esglésies i santuaris, un edifici de Gaudí, fonts i petits rierols curulls d'aigua, amb unes grans vistes des dels punts més elevats, .... Ha estat una bon jornada de descoberta de tota la serra i amb ganes de tornar-hi per poder-la gaudir tot caminant i així poder-me endinsar per corriols i poder assolir alguns dels seus cims més emblemàtics.