dissabte, 27 de desembre del 2008

Resum atlètic 2008

Aquest any més que atlètic l'hauria de titular orientador, ja que gairebé he dedicat l'any en exclusiva a les curses d'orientació (30 al 2008, per 16 al 2007).
Tan sols he participat en una cursa d'asfalt, però ben especial. Mai havia estat al circuït de Catalunya i després de molts anys de posposar-ho, finalment vaig anar a córrer el 10000 que fa anys que organitzen allà per una causa solidària. Córrer pel mateix lloc on ho fan els F1 i les motos, va ser tota una sensació.
Per segon cop he corregut en pista. Fa ben pocs dies en les 24 hores per relleus en pista a Can Dragó formant part de l'equip de l'es-k-mot. A més ho vaig fer a la matinada. Una experiència ben agradable que m'agradarà repetir.
També va ser especial córrer la marató de Sant Llorenç del Munt amb una bona colla d'amics tancant els diferents controls de la cursa i sense preparació prèvia específica.
I dues curses més, dues de les habituals, la cursa de muntanya del Farell i rodant per riu Ripoll amb pluja, fred i fang el dia de Sant Esteve.
De les 30 curses d'orientació 14 han estat de Copa Catalana, amb tres curses per oblidar, l'Espluga Calba, la inaugural de la temporada, La Mussara i Rupit. En les tres amb una errada en la que vaig perdre molt de temps. En la resta faig fer podi, en quatre ocasions en el graó més alt: Arenys, Bellestar, Torroella i Mataró sota un bon aiguat. D'aquestes dues últimes són de les que estic més satisfet.
Per primera vegada he participat en dues curses de la Lliga Espanyola a Moià. Són curses amb molta més gent, molt ben organitzades i de més dificultat tècnica, però de tot s'aprèn.
Una altra novetat van ser les curses de llarga distància, tant la Marató-O del Raid Rebost com el Campionat de Catalunya d'Ultrallarga a Can Barata. M'agraden aquest tipus de curses i segur que repetiré. Les que també m'agraden són les curses urbanes o semiurbanes que no impliquen massa problemes d'orientació, però que són stressants ja que són molt ràpides i en les que el cap funciona a 100 per hora.
He acabat l'any amb 1600 km., un dels anys amb menys km. De fet m'haig de remuntar al 1992 per trobar un any amb menys km. que aquest. L'any passat tampoc va ser una temporada amb massa quilometratge total. 
Ja porto més o menys 30 anys corrent de manera continuada i he superat els 40.000 km. el que em permetria donar la volta sencera a la Terra per l'Equador. He participat en 217 curses, 70 d'elles de muntanya i en 53 curses d'orientació més de la meitat fetes en aquesta temporada.
Pel 2009 em proposo tornar a superar els 2000 kms anuals, seguir participant en les curses de H45 de la Copa Catalana d'orientació i també participar en dues curses de muntanya emblemàtiques com són la del Pedraforca i la Olla de Núria. També m'agradaria tornar a alguna cursa d'asfalt no massa llarga, algun 10000 per recuperar les sensacions de córrer a ritmes una mica alts, per sota de 5, ara pràcticament oblidats amb tanta orientació i tanta muntanya.