diumenge, 19 de juliol del 2009

Mataró, la primera nocturna de l'estiu

A l'hora que acostumo més aviat a pensar en dormir estava esperant l'inici de la cursa nocturna d'orientació de Mataró. És la segona vegada que hi participo. M'agraden aquestes curses d'estiu.
Va començar amb retard. És una cursa lineal amb sortida en massa al costat del port de Mataró: 6100 metres i 17 fites. La temperatura és molt agradable per córrer.
Sortim tots junts i correm per l'espigó fins a trobar el triangle on ens donen el mapa a mesura que arribem. En aquests 500 metres ja s'han començat a marcar les diferències. Amb el mapa a les mans observo que tenim les primers cinc fites a la platja i en el passeig marítim, i després la resta dins del casc urbà de Mataró.
És una cursa molt ràpìda. Com que les fites que estan a la platja són molt a prop del passeig decideixo trepitjar la sorra el menys possible. Passo a l'altra banda de la via pel pas soterrani marcat i ara ja es tracta d'orientar-se pels carrers de Mataró cercant la millor opció per arribar a les diferents fites i entre fita i fita córrer el més possible, tot comptant el nombre de cantonades fins arribar al lloc on cal canviar de carrer. Quan t'apropes a una fita o ja veus al que va davnat teu que l'estar marcant o gairebé a tot arreu hi ha algú que passeja per allà que et diu on està.
Porto la brúixola, però veig que no la necessitaré per res i decideixo guardar-la a la butxaca de darrera del pantaló i així tenir més lliures les mans per portar el mapa i  la targeta.
Faig tota la cursa darrera del mateix orientador. En la 8 intento cercar un itinerari alternatiu, per tal de no seguir-lo, però l'únic que aconsegueixo és que m'agafi més avantatge. M'hi apropo força, però per més que corro no hi ha manera d'atrapar-lo. A la fita 15 el tinc a l'abast, però finalment no aconsegueixo avançar-lo.
Arribo suat i satisfet amb 53-06 i en la posició 12 de 36 arribats. El temps del primer ha estat poc més de 40. A l'arribada m'espera un petit obsequi, aigua fresca i síndria a dojo.
Abans de marxar cap a casa aprofito per fer una agradable passejada i contemplar el mar en una nit sense lluna.