dilluns, 5 de juliol del 2010

Can Gambús, un barri desert

Encara el barri de Can Llonch estava en plena construcció, tant de carrers com d'habitacles que ja es començaven les obres del nou barri de Can Gambús. Sabadell és una ciutat amb poc terreny urbanitzable però no és deixa ni un pam per construir. Com gairebé a tot el país, aquí també hem passat uns anys d'una gran febre constructora.
Can Llonch ja tenia tots els vials construïts i s'anaven fent pisos que s'anaven venen i ocupant quan es va començar a construir les carrers i el parc del que havia de ser el nou barri de Sabadell, un dels darrers barris de la ciutat: Can Gambús. Però no es va arribar a temps ja que la crisi va arribar de sobte i un cop acabat i inaugurat el parc i els carrers aquests han quedats buits i deserts.

Can Gambús


Tant una cosa com l'altra s'han convertit en tot un luxe pels veïns dels barris més propers: Merinals i Cifuentes. Ara tenim un lloc urbanitzat al costat de casa on anar amb bicicleta i amb patins sense perill i també per passejari per córrer gairebé en solitari. Ja fa més d'un any de la inauguració del parc i, de moment, es conserva prou bé. Ja veurem el que passarà a mesura que passi el temps.
En el parc encara hi ha gent passejant i sobre tot, infants jugant, ja que hi ha uns jocs prou originals i que semblen divertits, però la resta dels carrers, alguns d'ells oberts al trànsit estan buits i deserts. Fa pena veure els semàfors funcionant per a ningú, els bancs buits, la nau que albergarà la recollida pneumàtica de les escombraries sense utilitzar. Quants diners invertits de moment per no res, i possiblement això anirà per llarg.

Can Gambús


En aquest gran espai que s'hauria d'omplir de noves construccions, només s'ha construït una sola promoció que a més està mig buida, una escola, un petit bloc de pisos en un dels extrems, i ara s'està construint a bon ritme de moment, una nova promoció en l'altre extrem del nou barri. La resta és un terreny erm on va creixent la vegetació a l'espera que bufin nous aires.

Can Gambús