dilluns, 4 de juny del 2007

Olímpic per un dia

Aquest dissabte he corregut a l’Estadi Olímpic. Córrer 1000 metres i en pista és ben insòlit per a mi acostumat darrerament a córrer només curses de muntanya i d’orientació. De fet només havia corregut una vegada en pista. Va ser un 10000 fa dos anys en els campionats universitaris a les Pistes Josep Molins de Sabadell. L’experiència m’havia agradat, però un 1000 és molt diferent. És una cursa molt curta i ràpida. No tenia cap referència i no sabia massa quin podria ser el meu temps.
Les tres setmanes anteriors vaig fer alguns dies de sèries curtes per provar sensacions. Em vaig inscriure amb un temps previst de 4-05 amb l’objectiu de baixar de 4.
I arriba el dissabte i cap a l’estadi. Feia molt de temps que no hi anava. Potser un partit dels Dragons o un encontre internacional d’atletisme de la selecció catalana.
Abans de la cursa canvio impressions amb companys, alguns d’ells tan inexperts en la distància com jo, i passo a escalfar en el túnel. En una cursa tan ràpida no es pot descuidar l’escalfament. I cap a la càmera de sortides. Som 22 a la sèrie. Esperem que acabi la primera sèrie i ens col·loquen als nostres llocs.
No surto massa bé i tinc que fer la corba pel carrer tres fins poder agafar posició. Vaig tercer però en la recta ja m’avancen tres i passo el primer 200 en 41, molt ràpid. Em trobo bé i tracto de continuar amb aquest ritme. El 400 el passo en 1-26, 45 en el segon 200, però mantinc la posició. De nou en la recta m’avancen atletes i noto que he afluixat. Passo el 600 amb 2-19, 53 el darrer 200. Baixar de 4 minuts està al meu abast i quan sona la campana augmento el ritme. A falta de 300 metres he avançant a alguns atletes, i em veig amb possibilitats de seguir progressant, però no m’acabo d’atrevir d’augmentar un ritme de per si ja molt ràpid, i procuro mantenir la posició fins al final per acabar amb 3-47-25, el que suposa 1-28 en el darrer 400, a 44 cada 200 metres.
l
Molt satisfet d’haver corregut en l’Estadi Olímpic, haver baixat de 4 minuts i amb el pensament de que podia haver anat més despresa i aconseguir un millor temps amb una mica més d’experiència en aquesta distància. M’ha agradat i no  descarto tornar a repetir el proper any.