dimecres, 21 de novembre del 2007

Organització d’una cursa

Tot va començar a mitjans del mes de juliol. A la secció d’orientació de la UES som poquets i ens agradaria difondre el nostre esport a la resta d’associats i també a la resta de sabadellencs i sabadelllenques. Aleshores varem decidir organitzar una cursa de promoció en el conegut bosc de Can Deu. El dia 18 de novembre seria la data.
La preparació és llarga. Planificar els circuïts i provar-los, tenir-ho tot a punt per la data marcada. Disposar de prou gent per totes les tasques a desenvolupar. Ningú ho manifesta en veu alta, però en algun moment tots creiem que haurem d’anul·lar la prova per manca d’inscrits. Però finalment arriba el dia.
A les 7 del matí i encara fosc ja estem al bosc descarregant tot el material necessari. Prèviament el divendres a la nit es va anar a recollir tot a la seu de la UES. Quin fred què fa!
Poc abans de les 9 comencen a arribar alguns del inscrits i també alguns que es volen inscriure. S’apropen les 10 del matí, hora de la primera sortida i encara no han arribat els que estan col·locant les fites. Per fi estan aquí. Per molts dels participants és la seva primersa cursa d’orientació. No parem d’explicar com funciona aquest esport i quins són els seus elements essencials (el mapa, la brúixola, ...). Han vingut a córrer una bona colla d’amics de Terrassa, on també estan en el procés d’iniciar un nou club d’orientació. Com nosaltres també són poquets i il·lussionats per aquest esport.
Finalment surt la primera participant. A la taula d’inscripcions encara estem resolen incidències i inscripcions de darrera hora. Arribem a les 75 inscripcions. En molts moments amb 50 ja ens haguessim considerat satisfets.
Ben aviat van arribant els primers que acaben la cursa i ens expliquen la seva experiència. La major part afirma haver-ho passat bé. Alguns s’interessen per la secció i per properes curses. Els que millor s’ho passen són els nens. Només cal veure com corren amb cares d’il·lussió a la cerca d’una fita o simplement per esgarrapar alguns segons al rellotge en el moment de l’arribada.
A les tres hores d’haver sortit el primer corredor, ja queden poquets per arribar. Repassem les llistes, en falten 8. N’arriba un grup de 4. Comencem a desmuntar mentre esperem l’arribada dels darrers. Finalment tot s’ha acabat. Resta acabar de recollir i les gestions post-cursa: penjar classificacions, pagament de l’assegurança, valoracions.
Realment és feixuc organitzar una cursa. Una activitat que tan sols dura un matí de diumenge té hores i hores de feina al darrera. Per sort els diferents participants són benevolents amb nosaltres i malgrat que hi ha coses per millorar només rebem que felicitacions.
Gràcies a tothom per venir i gaudir d’un matí de natura, esport, orientació i fred intens.