dimarts, 4 de desembre del 2018

Un bon divertiment a Tossa de Mar

Diumenge, 2 de desembre de 2018
Cursa classificatòria pel Campionat de Catalunya esprint
Categoria H50, 1,6 km. i 17 fites. He fet 2,75 km. a 8-18 el km. i amb 16 m. de desnivell positiu
Temps final 22-46, 7è de 12 classificats

Cursa final del Campionat de Catalunya esprint
Categoria H50, 1,3 km i 20 fites. He fet 2,4 km. a 13-20 per km. i 48 m. de desnivell positiu
Temps final 33-46 i 6è de 12 classificats

El Campionat Sprint de Tossa de Mar tanca la temporada de curses oficials del 2018. Després d’un mes de novembre en que tots plegats ja estem una mica farts de tanta pluja, Tossa ens rep amb un bon sol, i una bona temperatura. Al matí tenim la cursa classificatòria pels estrets carrers de la població i un final laberíntic a la platja.

Surto ràpid tal com correspon a una cursa d’aquesta modalitat. La primera fita està en el tercer carrer. Però es produeix la sorpresa: no hi ha cap fita!. No hauré comptat bé? Provo en el següent carrer, però tampoc res. Pujo unes escales que no em quadren amb res. Veig una fita, però no és la que cerco. Amb el cap cot decideixo tornar al triangle i recomençar. Aquí ha estat la meva errada. He sortit massa ràpid i no he pensat prou quin era el carrer que havia d’agafar i no he agafat el correcte. Ara comença la cursa de veritat, però amb 5 minuts perduts tontament.

Porto un bon ritme de cursa pels carrers estrets i placetes, però l’errada inicial em fa ser prudent a l’hora de prendre les decisions, segurament amb més aturades de les necessàries. Tot va bé fins arribar a la fita 9. No ho és! Aquí ja hi estat abans. Resulta que he anat a la 6 en lloc de la 9. Portava el mapa girat. Nova pèrdua de temps, però no tant greu com l’anterior. La fita 10 és la que havia visitat quan encara no havia trobat la primera. Hem trobo bé i accelero el ritme. De la 13 a la 14 travesso la riera sense miraments amb una bona mullada de peus. I de nou el mateix per entrar al laberint al mig de la sorra. Un bon esprint per la platja i final. Llàstima de l’inici de cursa. 7è empatat a temps amb un altre orientador. Els primers queden molt lluny de les meves possibilitats. Malgrat que inicialment penso que no estic classificat per la ronda final resulta que sí ho estic.
Aprofitem la pausa del migdia per fer un bon dinar de “costa”: musclos i paella.

L’espera per saber les hores de sortida de la tarda es fa llarga.

La cursa de la tarda és ben diferent. Tota és dins de la part vella i el castell de Tossa amb molt de desnivell i escales per tot arreu. La primera fita ja és dalt de la muralla. Escales a munt. La segona escales avall i la tercera de nou escales amunt. Això serà una constant. Porto sabatilles d’asfalt gastades i rellisquen molt en les parts humides de les zones obertes i boscos. Perdo temps en la fita 7. La buscava massa amunt i en un moment no sabia exactament on estava. Tota la cursa és un puja i baixa constant. M’estic divertint molt. Tracto d’anar el més ràpid possible. Això comporta prendre les decisions molt de pressa i amb facilitat per fer petits errades d’elecció d’itinerari que cal anar rectificant sobre la marxa. Antepenúltima fita als peus d’Ava Gadner, per reverenciar la seva bellesa abans d’enfilar carrer avall a tota marxa per encarar les dues darreres fites. Resultat final: 6è del campionat de Catalunya a tan sols un segon del cinquè.
Balanç final de les dues curses: m’he divertit molt corrent a més no poder, que darrerament no és molt, pels carrers de Tossa de Mar.

Ja quan marxem cap a casa aturo el cotxe per contemplar la posta de sol que serveix per acomiadar aquest bon diumenge de tardor.