diumenge, 31 d’octubre del 2021

Pluja al Parc i "guiris" a Ciutat Vella

Esprint al Parc de Nou Barris 2,1 km. 16 fites

2,3 km. 16-42, 2n. de 5

Llarga a Ciutat Vella, 8,8 km. 34 fites

12,6 km. 1-26-28 26 classificat de 30 (categoria Homes +40)

Segon cap de setmana d’orientació i canvi total de xip, dues curses d’orientació cent per cent urbanes.

El dissabte sota una forta pluja vam córrer al Parc de Nou Barris, una cursa molt i molt ràpida. La primera fita estava en un arbre. Arribo on hi ha els tres arbres i com és que no hi és? Reviso el mapa, però si estic on toca. Estic ben situat. Resulta que estava ben amagada darrera l’arbre. Ja no em tornaria a passar. A partir d’aquí quan arribava a l’arbre corresponent el rodejava fins trobar-la. No esperava anar tan ràpid i tan segur i vaig arribar satisfet i completament moll al final. Vaig quedar a tan sols 4 segons del primer!. Llàstima d’aquesta primera fita. Vam córrer gairebé completament sols pel parc. Segur que la persistent pluja va tenir a veure.


I diumenge una cursa ben diferent, i un temps també ben diferent: dia de sol i calor, i gairebé hora i mitja de cursa. Al fer la inscripció vaig optar per inscriure’m en una categoria superior (veterans de mes 40) pensant que les distàncies serien més curtes, però ha estat una cursa molt llarga pels carrerons estrets de Ciutat Vella i per places i carrers emblemàtics de Barcelona. No és la primera vegada que corro per aquests carrers buscant fites i realment ho trobo divertit. Pensava que no hi hauria tants turistes, però en algunes zones era un eslàlom, en altres llocs es podia córrer sense problemes i mirar el mapa per escollir la millor opció. He gaudit, però en alguns moments anava fos, i fins i tot, cap el final ja em costava pensar, però diria que no he comès errades grans. Potser en algun tram podria haver fet una millor elecció de ruta, però tampoc hauria guanyat massa temps. Està clar que el meu ritme de cursa no és el que era. Comparat amb el mateix tipus de cursa de fa 5 anys, gairebé he anat a un minut més lent per km. el km., 6-08 de fa 5 anys s’ha convertit en 7-02 d’aquest any. Està clar que l’edat no perdona i que estic perdent molta velocitat, però segueixo gaudint igual, que és del que realment es tracta.


 

2 comentaris:

Dioni Tulipán ha dit...

Ja ho vaig veure a l'Strava, però se'm fa estrany veure't córrer pels carrers de Barcelona per fer una cursa de orientació!! I segurament vau ser una bona atracció pels guiris!!

Ricard Masferrer ha dit...

No és habitual córrer per ciutats per fer orientacions, però hi ha un circuït europeu d'orientació urbana (Euro City Tour) i Barcelona en forma part. És divertit. Ho pots provar un any. Acostuma sempre a ser als voltants de l'1 de novembre. Aquest anys no hi hagut massa participació però altres anys han vingut molts estrangers a córrer.