diumenge, 20 d’agost del 2006

Volteta a La Mola

Aquesta setmana un grup d’amics havia organitzat una nova volteta a La Mola. Ja fa uns tres anys que de tant en tant fem aquesta volta pel Massís de Sant Llorenç del Munt.
A les vuit ens aplegat 10 entusiastes d’això del córrer al km. 7.2 de la carretera que porta de Terrassa a Talamanca, en el lloc conegut com la Torre de l’Àngel. A poc a poc, sense cap pressa, tot escalfant la musculatura per l’esforç que l’esperava hem iniciat la pujada a Sant Llorenç del Munt. Després de passar per Can Robert hem topat amb les primeres rampes dures. A Can Pobla ens reagrupem per després de planejar una mica continuar pujant tots junts pel Camí del Monjos. Tot s’ha de dir que en algun tros no tenim més remei que caminar. En el trajecte ens anem trobant a excursionistes que fan la seva sortida dominical.
Hem fet el cim i la part més dura de l’entrenament ja està. Contemplem la vista, ens fem la foto.

Baixem en direcció a la Cova del Drac. Anem tots junts per evitar que els menys coneixedors de la zona es puguin perdre. Seguim corrent fins els Òbits on malgrat dubtar en alguns moments de si anàvem bé acabem trobant el camí que ens mena a la Font Flavia on podem beure i tornar omplir els bidons ja força buits.
Tornem al que podem anomenar el camí principal que ens portarà fins el Coll d’Eres. Ara és el moment d’agafar un bon ritme tot aprofitant el bon camí i la lleugera baixada.
En el Coll d’Eres decidim ser prudents i renunciem al Montcau per iniciar la baixada primer fins el Coll d’Estenalles i després ja per carretera 8 kms. fins on tenim els cotxes. Aquí ja cadascú depenent de les pròpies forces agafa el ritme que més li convé.
Ja en l’aparcament fem petar la xerrada mentre mengem una mica i bevem molta aigua. Ha estat un bon matí atlètic per la muntanya entre amics: uns 20-21 kms i unes 2 hores 20 minuts corrent.