diumenge, 2 d’octubre del 2011

La festa dels relleus

Com sempre la cursa de relleus és la gran festa de l'orientació catalana. Els clubs hi presenten les seves millors gales. Fins i tot, alguns fan la cursa disfressats. Aquest any hem pogut presentar 5 equips a la línia de sortida, tot un record per un club que fa només tres temporades tenia dificultats per poder formar un sol equip.  És un símptoma clar de que estem creixent.
Malgrat presentar tants equips, només dos han puntuat: Homes veterans i Homes sènior. En la resta d'equips algun dels seus membres ha comés una errada que ha suposat la desqualificació.
Ja fa dies que tenia la sensació que em sortiria una bona cursa, com així ha estat. Fa un parell de mesos que entreno amb una certa regularitat. Trobar-me bé físicament s'havia de notar.
He arribat a la zona de competició que els primers rellevistes ja estaven corrent. He vist com el Bernat primer passava per la fita vista i després donava el relleu al Manel. El Bernat ha fet una molt bona cursa.

He esperat veure com el Manel passava per la fita vista per posar-me a escalfar. El Manel ha complert i m'ha passat el mapa. Mentre l'esperava he vist l'arribada dels equips guanyadors tant d'homes sèniors com d'homes veterans.
Tal com havia previst m'he pres les primeres fites amb calma, per entrar bé al mapa, però a partir de la 3 ja he agafat un bon ritme de cursa. Veia l'elecció de ruta sense problemes i després les trobava amb certa facilitat. Camí cap a la 7 he avançat a un equip de la meva categoria. Passo la fita vista per primer cop als 26 minuts de cursa, i ara comença la part del mapa que està farcida de fites per tot arreu. Cal ser fi a l'orientar-se i vèncer la temptació d'anar a visitar fites que no són les que hom té al seu mapa. Supero amb escreix el repte. A la 8 deixo enrere a un altre equip i segueixo trobant fites sense massa problemes.
Foto de Felip Gili
Passo per segon cop per la fita vista i ja porto 35 minuts. En un moment determinat passo per segona vegada per una fita que ja havia fitat, però utilitzo aquest fet per trobar ràpidament la fita que buscava. En l'antepenúltima, la 15, que està al Nord-Est d'un verd fosc, faig un error paral·lel buscant-la en un verd que no era. Es fa difícil resituar-se de nou, però ho aconsegueixo. Potser he perdut 2 o 3 minuts com a molt. I a partir d'aquí encaro el més ràpid possible cap a l'arribada. Han estat 48-26 per 3,8 km. 120 m. desnivell i 17 fites. 
He acabat la cursa molt satisfet. Hem totalitzat 2-44-11 com equip en la posició 12 de 19 classificats amb 27 equips participants. Segurament una dels millor resultats com equip en les 4 edicions de campionats de relleus en els que he participat, possiblement comparable a l'edició del 2008 a Gavà.