diumenge, 16 de juliol del 2000

Cizur Menor-Puente La Reina/Gares

Torno al camí a les 6.30 després de prendre un cafè amb llet i unes ametlles per agafar força abans d’abandonar l’alberg.
El primer objectiu d’avui és l’Alto del Perdón (735 m.), la primera pujada seria del camí. Tot pujant em sorprèn una música màquina potent que sembla venir d’unes construccions antigues (església i caserio) aïllades al mig de camps de blat i gira-sols. Si més no, em resulta insòlit.
A les 9 arribo a dalt de l’Alto del Perdón, on hi ha per una banda una bon nombre de molins de vent d’un parc eòlic i també un monument als pelegrins.


A partir d’aquí ja tot és baixada. M’aturo a Uterga a prendre un cafè amb llet i unes pastes en una casa particular on ofereixen aquest servei al pelegrí a un preu una mica abusiu. Es van aturant pelegrins i tinc una animada conversa amb Pablo, “El Estudiante de Salamanca”, un pare i fill que són de Paris i un senyor que ve des de Lourdes amb bicicleta.
Poc després deixo a l’esquerra un camí que porta fins a Eunate, en el camí aragonès i segueixo el camí francès fins a Obanos.


Després d’entrar per una portalada admiro l’església i la plaça on semblen haver celebrat alguna mena de festa medieval la nit anterior i avui estaven desmuntat tota la infraestructura.
Per fi, Puente La Reina on s’ajunten el camí francès i l’aragonès. Avui han estat 19 km. i 5.30 hores de camí.
Només entrar a la població trobo l’alberg i m’instal·lo, prenc una dutxa, compro menjar, dino, una bona passejada pel poble i cafè.
Passo gairebé tota la tarda descansant al costat del riu Arga contemplant la meravella del Puente La Reina.


Finalment després de sopar, surto a prendre un Pacharan abans d’anar a dormir. Quan torno a l’alberg hi ha una bona colla de pelegrins sopant i fent gresca. Sembla que no estan cansats i no tenen son.