dilluns, 31 de juliol del 2000

Sahagún – El Burgo Ranero

Tornem a sortir a les 6.25 per un camí molt i molt arreglat conegut com “l’autopista del Camí Francès” pla i just al costat de la carretera amb àrees de descans. Tot és camp de conreu i malgrat l’aigua que observem en forma de rius, canals i petites basses no hi ha zones de rec, tot és secà. Sembla mentida! Potser només hi ha cereals perquè donen menys feina!
Esmorzem a Bercianos del Real Camino i a les 10.50 ja som a El Burgo Ranero, final d’etapa d’avui. Han estat 18 km. en 4.25 min.. Ens dutxem i fem la compra per dinar. Preparem una paella que és l’admiració de la resta de pelegrins.
L’alberg està fet amb mode tradicional de la zona amb toves, tal com ja feien els romans. Ens expliquen que totes les cases del poble estan fetes amb toves encara que després les folrin amb totxanes més modernes. La tova actua d’aïllant contra el fred.
Avui fa molta calor, fet que no és habitual en aquest poble. Ens diuen que normalment fa un vent fresquet i molt de fred en altres èpoques de l’any. Avui és una excepció.
Després de la migdiada conversem amb alguns pelegrins cadascú amb maneres molt diferents de veure i viure el camí.
Com que tenim temps planifiquem les següents etapes.