dissabte, 31 de maig de 2014

Els Inferns de Bellestar 5 anys després.

De nou torna l'orientació als inferns de Bellestar. Hi vaig córrer el 2008 i el 2009 i en vaig gaudir molt en les tres curses. En guardo un bon record ja que vaig guanyar-hi el campionat de Catalunya i sempre que hi he competit he pujat al podi. Han passat els anys i malgrat que aquesta temporada torno a la categoria de H45, el podi no el veig pas possible. El meu objectiu és simplement gaudir de l'orientació.
Fa un bon matí. La sortida és força lluny. Coincideixo a la sortida amb el David. M'esperen 2900 metres, 11 fites i 200 metres de desnivell per endavant. El temps guanyador estarà per sota de l'hora.
Foto xinoxano

Veig amb claredat on es troba la primera, però no m'acabo d'atrevir a baixar pel dret, no sigui que no encerti el tàlveg. Tinc un moment de dubte, però prefereixo assegurar i la busco per baix des del camp. Per anar la segona travesso el torrent i pujo pel tàlveg. La clavo sense problemes. Pretenc anar a nivell fins a la 3 però acabo a la part de dalt, ja que la inclinació del terreny fa difícil mantenir-se a nivell. Ja a dalt per tal de trobar un punt d'atac clar segueixo la tanca fins al final i des d'allà ja és fàcil. Baixo de nou als camps, però allà dubto de quina és la millor opció. Ara cap aquí, ara cap allà, mentre miro el mapa. Aquests dubtes em fan perdre temps, però un cop prenc la decisió no és difícil localitzar la fita.
Mentre troto en lleugera pujada pels camps, penso quina és la millor opció per anar fins a la 5. Per dalt o per baix ? De moment anar per baix m'ha donat bons resultats, per tant aquesta serà la meva tria. Un cop s'acaben els camps entro dins el torrent. Si sóc capaç de seguir-lo sense errades, m'ha de portar fins la fita, però no resulta tan fàcil. Encaixonat dins del torrent vaig prenent decisions. Crec que he arribat a la bifurcació on tinc que prendre el torrent de l'esquerra. Després a casa veure que m'he precipitat. Comencen de nou els dubtes mentre m'enfilo amunt. No trobo la fita. Alguna errada he comès. Haig de sortir a dalt i des d'allà reorientar-me i decidir. No és fàcil pujar per aquestes zones relliscoses de terra, però arribo al corriol de la part de dalt dels xaragalls. He sortit molt a l'Oest de la fita. Un cop aquí no em resulta massa complicat arribar fins a la fita. He perdut força temps.
Foto xinoxano

La 6 em resulta fàcil: primer pel corriol i després a rumb. Per anar a la 7 cal baixar fins al torrent. No baixo tot el ràpid que puc i a més encara no sé la raó però faig algunes breus aturades del tot innecessàries. Un cop abaix corro per la pista arran dels camps fins a una petita corba i de nou a rumb i posant l'atenció al relleu la fita ja és meva. Per anar a la 8 decideixo anar a nivell. Mirant després el mapa no sé si ha estat la millor opció. Travesso el torrent i quan ja estic a prop de la fita pujo massa i acabo en la pista que està per sobre. No calia arribar-hi. Però un cop allà, avanço en direcció Sud fins que se'm fa evident que estic deixant la fita darrera meu. Rectifico i ja la tinc. Sumo més pèrdua de temps.
Torno a la pista. Allà torno a dubtar: vaig camp a través o utilitzo els camins ? Perdo temps decidint. Acabo anant per camins intentant córrer el més possible que no és massa. Està clar que necessito millorar la meva forma física. Abandono el corriol en una corba i per terreny semiobert arribo a la fita que tinc una mica a la meva dreta. Per a la següent ja només cal seguir a nivell per trobar-la sense dificultat.
I ara ja només resta baixar fins els carrers del poble i aprofitar la baixada per anar el més ràpid possible i acabar la cursa en 1-22-35 i 7è de 16 classificats. Tal com havia previst el guanyador (Pere Bossa) ha baixat de l'hora (55 minuts), però ha estat l'únic.
Foto xinoxano

Estic força satisfet. Com sempre és millorable i algun minut menys hauria pogut fer amb menys errades, però potser el que més em cal millorar en properes curses són els dubtes que em fan perdre temps i la forma física que em permetria ser més ràpid. A continuació podeu veure amb vermell el meu recorregut i en groc els moments de dubte.