divendres, 8 d’agost del 2008

Tintagel Castle and the coast

La costa atlàntica anglesa, al menys la de aquesta zona de Devon és completament diferent de la costa mediterrànea: grans penya-segats de pissarra amb entrades del mar terra endins i sense gairebé platja. Booscastle és un molt petit poble mariner que aprofità una petita entrada de mar per construir un petit port gairebé natural i amb unes molt bones vistes de la costa només donant un petit tomb pels seus voltants utilitzant uns dels nombroses “public footpath”. 

El castell de Tintagel, són unes simples restes de muralles i petits murs des del segle XIII al XIX, però situades en un lloc costaner espectacular, en el lloc on la llegenda diu que va néixer el rei Artur. En realitat sobre el rei Artur poc se sap de cert. Aquest mateix castell va ser construït el segle XIII i el suposat rei Artur, si va existir, és del segle VII. O sigui, que si el rei Artur va néixer per aquestes contrades segur que no va ser en aquest castell. 
Però els anglesos que són molt hàbils per crear atraccions turístiques, fins i tot a lloc on no hi ha res també anomenen cova del mag Merlín a un cova que hi ha sota del castell. De fet el poble és un lloc dedicat exclusivament al turisme: un poble molt petit, però ple de tendes amb els típics “souvenirs” turístics, petit hotels, pubs i llocs per prendre els típics Cream Tea. També hi ha un gran hotel de luxe amb aparença de castell, com no amb el nom de Camelot, The King’s Arthur Hotel.

També és molt interessant el funicular que hi ha entre Lynmouth i Lynton. Construït a 1888. Funciona sense cap despesa d’energia, ja que omplen d’aigua un dipòsit de la vagoneta que està a la part de dalt i amb el pes d’aquesta fa pujar la vagoneta que està a baix. D’aquesta manera salven el gran desnivell que hi ha entre els dos pobles. Un cop a Lynton és imprescindible un passeig per la zona anomenada “the valley of the rocks”, amb un public footpath asfaltat que passa per la part de dalt dels penya-segats amb unes magnífiques vistes.