dijous, 9 d’octubre de 2014

Orientació a la plana de Vic

Pràcticament un any després torna la orientació a Gurb, amb el mateix mapa però ampliat, ja que avui és el campionat de Catalunya de llarga distància. Recordo perfectament els problemes que vaig tenir i no vull repetir les mateixes errades.
De matinada ha caigut una forta tempesta que ha deixat el terreny xop i enfangat. He decidit agafar-m'ho amb calma, amb l'objectiu de evitar errades. La sortida és la mig d'una riera per on baixa aigua. Fins no poder sortir de la riera cal anar en compte on fiques els peus. Segurament faig una mica de volta, però ja tinc la primera i la segona. Estic a la zona de la tercera fita, però no la veig. Perdo una mica de temps buscant-la. Estava força amagada. A la 4 vaig per camins i aprofito per córrer. Després a casa veig una elecció de ruta gens complicada, més directe i de ben segur més ràpida.
La ruta fins a la 5 és complicada. Primer cal enfilar-se i després requereix flanquejar per unes marges relliscoses on cal anar amb compte, fins travessar a l'altra banda d'una riera. Un cop aquí uns corriols m'apropen a la zona de la fita. La busco en el límit de la zona oberta i el bosc. No la trobo. M'enfilo massa amunt i quan començo a baixar veig el turó on es troba al mig del bosquet. De nou he perdut temps.

La sisena no em presenta problemes. He acabat la primera part de la cursa amb poc menys d'una hora. M'aturo una estona per fer fotos i decidir la millor opció fins la 7. Sense adonar-me aquí em deixaré la brúixola.
Enfilo muntanya amunt fins trobar un corriol. De nou puc córrer fins arribar pràcticament a la fita. Torno als camins per apropar-me a la 8. Quan haig de deixar-los se'm fa evident que no porto la brúixola. Faré la resta de cursa sense i no m'anirà malament. El lloc (un tàlveg al bell mig de les margues osonenques) on està la 8 m'agrada. Busco referències en els camins i en el relleu i trobo les fites sense problemes. Fins i tot, puc córrer força ràpid en alguns moments.
Al sortir de la penúltima fita i arribar a un camí asfaltat, encara ara no sé perquè agafo la direcció contrària. M'aturo en la primera desviació i no entenc el que passa. El terreny no es correspon al que jo esperava. Nova pèrdua de temps. Em faig conscient de l'errada, rectifico i ja només em resta córrer fins al final. Aquí m'ha avançat el Josep Mª Palau que des de la fita 7 portava al darrera.


Malgrat tot acabo satisfet. De ben segur que podia millorar una mica però tampoc massa. Han estat 1-56 a 43 minuts guanyador de la categoria i 12 de 18 classificats. La propera serà el campionat de Catalunya de Sprint al Parc de Nou Barris.