dimarts, 7 de març de 2017

Cap fita de 9 punts al sarró.25 de febrer de 2017
2ª Rogaine Popular La Cellera de Ter
5-41-34                126 punts           26 fites                
19 de 42 equips 1r. de Superveterans
25 km. 14-20 x km. 1100 metres de desnivell positiu

A un parell de setmanes d’iniciar-se la Copa Catalana de Rogaines tenim l’oportunitat de fer un bon entrenament en aquesta cursa que organitza Aligots. De nou l’equip de Som MAS-SA es posa en marxa, amb un doble objectiu: gaudir de l’esport de l’orientació en plena natura i fer-ho el millor possible.
En el mapa hi ha dues zones ben clares. La part plana a la vora del Ter i la part de muntanya que s’enfila fins el Puig d’Afrou i Sant Gregori. Decidim pentinar tota la zona Nord de la plana vora del Ter abans d’anar a buscar punts a la muntanya i deixarem per la tornada unes quantes fites que hi ha dins del poble.
Sortim ràpid per estalviar-nos fer cua per pinçar la primera fita, la 32. Ja més tranquils anem sumant fites i punts. Aprofitem que estem en una zona plana i encara anem frescos per anar trotant. Portem un ritme més alt del que és habitual en nosaltres. En la primera hora de cursa hem pinçat 6 fites, sumat 25 punts i recorregut 6 km.
Entrem a la zona de muntanya i comencen els desnivells. S’ha acabat trotar. Només ho farem a les baixades. La 62 està ben a prop d’un dolmen amb unes excel·lents vistes sobre un dels meandres del Ter. 

Després ens tocarà baixar fins la seva riba per pinçar la 82. Aquí havíem previst fer un costerut recte per sota la línia elèctrica per assolir la 60, però no ho veiem possible i ho descartem. En la segona hora ja només hem fet 2 fites, 14 punts i 4,5 km. Això ja és més normal. Serà l’hora de cursa menys productiva. Segurament no vam valorar la distància que hi havia entre fites en aquesta zona del mapa.
Aprofitem que anem per una pista i refem la nostra estratègia inicial. Abandonem la idea de fer la 92 i la 84. Seguim sumant punts i desnivell. La 81 està en corriol que a vegades es perd pel mig d’una riera que baixa curulla d’aigua degut a la pluja d’ahir. El camí és intricat i relliscós, però l’indret s’ho val. 

Malgrat que hem de baixar per tornar a pujar ara sí que fem la 60 i seguim pujant fins la 70, al mig d’un rocam amb molt bones vistes. Estem a punt de fer les 3 hores i és el moment d’acabar de prendre decisions. Descartem pujar al Puig d’Afrou, i per tant, serà la primera rogaine que no farem cap fita de 9 punts. Pensem que la pujada ens castigaria massa físicament i preferim anar collint punts mentre ens anem apropant a l’arribada. A la tercera hora hem sumat 21 punts amb 3 fites i només 3 km, la major part de pujada.
La 63 ens equivoquem de roca i ens costa una mica de trobar. La següent la 53 compleix la tradició de gairebé totes les rogaines. Està sota d’una estelada. 

Enllacem unes quantes fites ja de baixada que ens permet anar una mica més ràpid. A al quarta hora hem sumat de nou 21 punts, però ara han estat 4 fites i 3,5 km.
Seguim a bon ritme, però passada les 4.30 de cursa en el camí de la 68 a la 48 fem dues errades seguides. Per dues vegades consecutives ens trobem seguint un camí que no porta l’orientació prevista. Reaccionem força ràpid, però hem perdut temps. Abandonem el pla d’arribar fins a la 61 i enfilem el camí cap a l’arribada. Ens conjurem de no despistar-nos més en el que queda de cursa. La cinquena hora la tanquem amb 5 fites, 23 punts i 4 km.
Les fites que ens restem les enllacem molt bé sense problemes, molt atents en tot moment a no cometre cap errada. Arribem sense cap pressa amb 5-41-34.  Ens han sobrat gairebé 20 minuts. Crec que és la rogaine en la que hem arribat més sobrats de temps. Calculàvem que aquestes últimes ens costarien més temps. En aquest darrer tram hem pinçat 6 fites, 22 punts i poc més de 4,5 km.
Estem satisfets de la cursa. Hem de vigilar una mica més per no fer aquestes petites errades en properes curses. Ens hem trobat bé físicament, malgrat que a mesura que avançava la cursa les pujades per petites que fossin se’ns feien feixugues. Serà l’edat, o serà que ens cal entrenar més?
El lloc i l’entorn ha estat tota una sorpresa. De ben segur que tornaré un altre dia per pujar als dos cims de la zona i gaudir de la panoràmica.