dimecres, 8 de desembre de 2010

A la tercera va la vençuda.

Tercera i darrera rogaining de la temporada en el dia electoral. Les previsions són un dia fred, però tampoc serà tant i s'aguantarà prou bé.

Foto Manuel Trujillo

Arribem a Dosrius amb temps per a tots els preparatius, i aviat ja tenim tots els estris i el mapa al davant. Ha arribat el moment de prendre decisions de com enfoquem la cursa. És la nostra cinquena rogaining com a equip
Ambdós sabem que el nostre estat físic no és l'òptim per tant ens ho agafem amb calma.
Com sempre davant del mapa hi ha moltes opcions i optem per sortir en direcció Est agafant tots els punts possibles fins a situar-nos al bell mig del mapa i un cop allà decidir la segona part de la cursa. Així ho fem.

Mapa i recorregut dels germans Angulo


Un cop al triangle observem que la nostra opció és minoritària. No és pas la primera vegada que ens passa. De fet ha estat així en la sortida de les tres rogaingings de la temporada. Anem trotant fins a la 31 i la 43. Aquí ens aturem una mica per tal de treure'ns roba. Hem sortit molt abrigats i comencem a tenir calor. Seguim endavant i en la primera hora de cursa ja tenim 5 fites i 22 punts.La nostra estratègia inicial és procurar no abandonar els camins. Aventurar-se pel mig del bosc en les roaginings sempre té el seu perill, i no en tenim massa bones experiències anteriors. Continuem endavant sumant fites i punts. A les pujades caminant i als plans i baixades trotant suaument. Després d'una forta baixada ens despistem en una cruïlla i perdem una mica de temps. Portem dues hores de cursa, 8 fites i 43 punts. Estem a la fita 52. Ens aturem i esmorzem amb tranquil·litat. Aprofitem per replantejar la nostra cursa. Abandonem totes les fites que tenim a l'Est del mapa i tractarem d'agafar tots els punts de les fites que tenim a l'Oest.
Ens posem de nou amb marxa. Ha sortit un sol esmorteït. Anem trobant altres orientadors, alguns d'ells companys de club amb els que ens creuem paraules d'ànim. Tots molts concentrats amb els nostres mapes i les nostre brúixoles, però gaudint de la natura i d'aquest esport. A les 3 hores de cursa ja portem 11 fites i sumen 63 punts. Ens marquem con objectiu assolir les 20 fites.
Anem trobant les fites amb facilitati això ens anima i ens fa anar més segurs, però al mateix temps també ens converteix en més agosarats. El nostre atreviment ens fa prendre una opció que ens comportarà la segona petita errada de la cursa, però de la que sabem sortir aviat i tornar al bon camí. A les4 hores ja portem 15 fites i 90 punts.En aquest punt ja tracem el que serà el nostre itinerari fins el final de la cursa. A partir d'aquí i ja fins al final de la cursa les pujades cada cop es faran més feixugues i el nostre trot en els plans serà molt lent. Queda molt evident que ens cal entrenar més. Arribem al final molt justets de força però amb la sensació d'haver fet una molt bona cursa, possiblement la millor de totes les nostres rogainings fins el moment. Hem trobat 21 fites i sumat 125 punts. Al final he assolit el top-10 en la general de la Copa Catalana de Rogainings d'aquesta temporada.
M'ha agradat el lloc on s'ha fet la cursa i no defujo de tornar-hi aviat. Ara ja és el moment de pensar en la propera temporada i en especial en la Rogaining de l'Espluga Calba.
Crònica d'un company de club