diumenge, 5 de juny del 2011

Rogaining a la Plana de Vic

Aquest cop la rogaining era a la plana de Vic amb sortida i arribada al petit poble de Folgueroles. Allà hem anat quatre companys formant dos equips. Darrerament estic entrenant de manera més regular, i això s'havia de que notar. Després de uns dies de forta calor, el dia s'ha aixecat més fresquet.
Arribem justos de temps per a totes les formalitats prèvies. Ens hem de donar pressa i entrem a la zona de sortida amb 10 minuts per estudiar el mapa i dissenyar la nostra estratègia. 
El mapa té dues zones clarament marcades, una zona de plana amb camps de conreu i una zona de bosc i muntanya. Ambdues van de Nord a Sud.
Decidim pentinar primerament la part plana de Nord a Sud agafant tots els punts possibles i després tornar cap la zona d'arribada per la zona de muntanya. Sortim amb força calma caminant una mica de pressa fins la primera fita la 31. En direcció a la 71 trotem una mica. Des d'allà podem gaudir d'unes bones vistes.

Travessem Sant Julià de Vilatorta corrent pels seus carrers fins a la 51 dins d'un camp ple d'ortigues. La 35 està al costat dels murs del Castell de Bellpuig. Seguim trotant fins a la 42 i després la 61. Portem 6 fites i només 1-08 de cursa. Fins aquí hem anat junts els dos equips.
Decidim creuar l'Eix Transversal per anar fins a la 75 i a partir d'allà cada equip seguirà el seu camí. Anem fins a la 75 sense gaire pressa i quina és la nostra sorpresa al veure que aquesta estar al bell mig d'una bassa amb aigua de dubtosa salubritat. Ara ja hi som i no ens queda més remei que treure sabates, mitjons i malles i cap a dins s'ha dit.


El fons de la bassa és un fang relliscós, però ja la tenim i seguim endavant. Enllacem sense dificultats la 55, 47 i 37 i ja portem dues hores de cursa.
Encarem tres fites més. Primer de tot la 59, tot seguint camins a un bon pas, després la 58 vorejant un camp. Seguim vorejant el camp amb la vista d'un cementiri al bell mig del mateix.

Enfilem per un camí i després ens fiquem dins d'un bosc molt espès en el que avancem amb molta dificultat per entre mig dels boixos. Arribem a un camí on hi ha moltes pedres. La fita 84 està en una pedra. La busquem però no està allà. Comprovem si estem en el camí correcte i no és així. Ens havíem desviat i estàvem en el camí de sobre. Ara si que ja tenim la 84.

Portem 3-06 de cursa i decidim aturar-nos a fer un mos i replantejar com continuem.
No volem que ens passi com a la Rogaining de Collserola i optem per una estratègia conservadora. Després de la 56 que tinc a prop ja enfilem el camí de tornada tot i anar recollint fites i punts. Ens trobem molt millor que a la darrera rogaining. Seguim trotant tant en les zones planes com en les baixades.
Primer és la 74. Després volíem fer la 67, però no la trobem. Estem un bon grup d'orientadors dins d'un bosc força espès, amb dificultats per moure'ns i no localitzem la fita que està en l'extrem d'un tallat. Decidim no perdre més temps i anar a per les següents, la 38 i la 36.
La 83 no la tenim lluny i no sembla difícil. Són un bon grapat de punts i ens arrisquem a anar-hi. Superem un fort desnivell per entremig d'un bosc i després hem de cercar com superar una paret de roques. Ens costa, però ja som a dalt. Amb una mica de sort localitzem la fita. Ens falta una mica més d'una hora i ja establim el camí definitiu fins a l'arribada: 54, 53 i 32. Anem trotant i finalitzem amb 5-54-50 amb 21 fites, 104 punts i penúltims de la nostra categoria. Però aquesta vegada tenim un bon regust de boca per haver fet una bona cursa.
A l'arribada i un cop descarregat el sportident i menjat una mica de coca de la que ofereix la organització, el primer que fem és una birra amb els companys que havien acabat abans que nosaltres. I després d'una dutxa el dinar que ofereix la organització i que serveix per comentar com ha anat la cursa i fer plans per a noves curses.