dijous, 21 de març del 2013

Millorant a les Roques Encantades

La tercera cursa de la Copa Catalana d'aquesta temporada 2013 serà a les Roques Encantades, un bell paratge situat a cavall de 3 comarques: Osona, La Selva i La Garrotxa.
Ja havia corregut allà fa un parell de temporades i el terreny em va agradar. Aquest cop el centre de competició està situat al Coll de Condreu. 
Sortim de casa amb pluja i aquesta ens acompanya fins més enllà de Vic. Un cop deixem la pluja ens trobem al mig de la boira, però per sort al Coll de Condreu ni plou, ni hi ha boira, tan sols fa fred. 
Porto dues curses amb errades importants i amb el mateix temps 2-03. Em fixo com objectiu no cometre errades importants i baixar de les dues hores. I amb aquesta idea m'enfilo fins a la sortida, a més de mitja hora del centre de competició.
Surto sense presses i tractant d'assegurar les primeres fites. Tinc per endavant 6800 metres i 18 fites. M'agrada el terreny. En alguns moments malgrat ja haver pres una decisió de la ruta m'aturo innecessàriament per reafirmar-ho. Això encara alenteix més el meu trot. Són breus aturades però trenquen el ritme. Em trobo còmode en tot moment i em resulta fàcil anar trobant les diferents fites. He fet una primera part de cursa de la que em sento satisfet i ara abordo un tram molt llarg de la 5 a la 6, gairebé 1500 metres en línia recta. Em costa 24 minuts. Sóc conscient que no vaig tot el ràpid que podria. Hauria d'apurar més la meva forma física.
En aquesta nova part de la cursa hi ha 4 fites més, dins d'un bosc amb total penetrabilitat i encatifat de fulles seques que fan molt de goig. Vaig lent però segur. Interpreto bé el relleu i m'estalvio fer més desnivell del compte.

Passo per darrera del triangle i després de la fita 10 entro en una vessant de bosc de molta inclinació que dóna entrada a la part més divertida de la cursa, la de les Roques Encantades. Aquí cal ser molt precís per trobar el lloc exacte de la fita. Segueixo lent  i concentrat intentant no desconcentrar-me per la presencia d'altres orientadors. Estic gaudint molt tant de les roques, com d'aquest bosc encantat. Em falta poc per la cursa i veig possible baixar de les dues hores. Només em falten dues fites i tinc marge. Però la 17 se'm resisteix i perdo més temps del desitjable. No he atacat pel cantó bo del turó i no l'he vist de bones a primeres, donant voltes innecessàries, molt a prop de la fita. Ha estat una llàstima.


Finalment 2-02-38. He estat tota la cursa al voltant de la posició 21 i 22, però en aquestes dues darreres fites he perdut 3 posicions, 25 de 31 classificats.
Estic satisfet de la cursa. No he fet errades importants i he estat molt a prop del meu objectiu de baixar de les dues hores. Ara bé un cop a casa veig clar que ho podia haver fet una mica millor en alguns trams i haver baixat temps, però potser el que més em cal és apurar el meu ritme de cursa i no aturar-me innecessàriament quan tinc clar on estic i cap on vaig. A veure com anirà la propera.

2 comentaris:

Dioni Tulipán ha dit...

Ricard, eso sí es constancia con mayúsculas ;-)

Ricard Masferrer ha dit...

Més que constància, és que m'ho passo molt bé fent orientació.