dimarts, 13 de gener de 2015

Darreres curses del 2014

Avança el 2015 i encara no he escrit el meu relat de les darreres curses del 2014. Ja va sent hora que en faci cinc cèntims per tal que quedi recollit.
A les acaballes del desembre i abans d'endinsar-me en les vacances d'hivern i les celebracions nadalenques vaig participar en el que ja comença a ser tot un clàssic en aquestes dates: les 24 hores en pista organitzades per corredors.cat. Com sempre ho vaig fer dins de l'equip de l'es-k-mot vallesà, un grup de corredors que fa temps que ens coneixem i amb els que mantenim lligams d'amistat a través de les xarxes socials malgrat que darrerament coincidim poc de manera presencial. 
Com ja és costum vaig fer un relleu d'una hora a la matinada, començant encara de nit i veient com anava clarejant a mesura que passaven les voltes. Encara que conscientment no m'ho proposi acaba sent una bona prova del meu estat de forma. Vaig fer 11,4 km. en 1-04 a una mitja de 5-38. Està clar que estic molt i molt lluny dels ritmes que havien estat habituals no fa massa anys. Malgrat tot segueixo gaudint de les sensacions del córrer.
El darrer dia de l'any i aprofitant que passava uns dies de descans a Palafrugell em vaig inscriure a la cursa dels nassos de Torroella de Montgrí, una cursa familiar i a bon preu: 2 € per l'assegurança, més alguna aportació pel Banc dels Aliments.
I allà em vaig trobar a l'home dels nassos que participava en la cursa infantil.
En la cursa dels grans es tractava de fer dues voltes pels carrers del poble per completar 5000 metres. Torroella no és un poble pas pla, per tant, hi havia moments de tot al llarg del recorregut, encara que en tot moment els desnivells eren suaus i es podien fer a un bon ritme. Vaig sortir sense cap objectiu concret, excepte gaudir de l'ambient amb força gent en parts del recorregut animant que sempre s'agraeix. Al final em van sortir 27-31 a un ritme de 5-30 en la cursa que va tancar el 2014. Un temps que no és pas per tirar coets, però que és el que hi ha.
Corrent els darrers metres del 2014
I pel 2015, què ? A part de seguir amb les curses d'orientació i les rogaines, potser seria hora de plantejar-se fer un 10000 a ritme de 5 pelats. Serà possible ? Sense obsessionar-me amb el tema aquest serà el meu repte 2015. Ja està dit.

4 comentaris:

FerRun ha dit...

Un plaer llegir-te, com sempre. Que tinguis un bon any atlètic i personal.muna abraçada.

Ricard Masferrer ha dit...

Igualment Ferran. A veure si et recuperes d'una vegada.

Dioni Tulipán ha dit...

Bona nit, i bon any Ricard!

No et vaig veure als 24h. Vaig arribar a les 09:00 i potser ja t'havies anat a casa.

Només tenies 1 relleu? Quants ereu?

Baixar de 50' SEMPRE és possible, però clar..cal fer uns quants sèries o canvis de ritme que potser ja no t'agraden tant :-)

Ens veiem!
Dennis.

Ricard Masferrer ha dit...

A les 9 ja estava a casa. Havíem de ser 24, però al final vam estar 22 rellevistes. Ens va tocar 1.05 a cada un.
Això de fer sèries no m'ha agradat mai i menys ara. Els canvis de ritme si que m'agraden. Ja veurem com va aquest repte que m'he imposat.
Bon any Dennis.