dimecres, 12 d’octubre de 2005

Avui tocaven sèries

És un lloc comú parlar de la soledat del corredor de fons, i en gran part, és cert. Córrer és un esport en el que no necessites de ningú. Simplement posar-te unes sabatilles i sortir a la porta de casa, i a córrer i res més. Pots fer-ho pels carrers, per camins, per ciutats, per muntanya….
Malgrat que aprecio molt aquesta qualitat de no dependre de ningú, de tant en tant m’agrada compartir els meus entrenaments amb alguns companys que amb els anys que corro, i també gràcies a aquest invent tecnològic d’internet, ens hem anat coneixent. Les convocatòries les fem des www.10de1000.com Avui aprofitant que era festa entremig de setmana havíem concretat que faríem un entrenament de sèries, però com que no ens posàvem d’acord cadascú faria el tipus de sèrie que volgués.
Jo volia fer un 3 x 3000 a un ritme entre 4.30 i 4.45 el qm. He sortit de casa corrent per arribar al lloc de la trobada amb l’escalfament fet i així poder començar les sèries. Tenim un circuit marcat en uns carrers amb poc trànsit per no tenir que anar a fer les sèries a les pistes d’atletisme.
Mentre els companys escalfaven he iniciat la meva primera sèrie. Passo els primers 500 metres amb 2-15. Vaig bé. Faig el primer qm. en 4-38, el segon em surt una mica més lent i tinc que accelerar al final per fer 13-44 a 4-35 el qm.
Mentre feia aquesta primera sèrie arriben més companys. Som 10 al final. Un d’ells el Joan Carles també vol fer un 3 x 3000 a un ritme entre 4-40 4-50. Inicio la segona sèrie amb ell. I el que fa anar acompanyat el primer 500 el passem amb 2 minuts justos. Anem molt ràpids ! El primer qm. el passem a 4-20 (ja anem una mica millor!) per acabar el 3000 en 13-30, a 4-30 per qm. Com sempre m’és molt difícil ser regular.
Mentre fem la recuperació decidim fer aquesta sèrie més lenta. Si cal ja augmentarem el ritme cap al final. I així ho fem, el primer qm. a 4-40 i quan resta la meitat de la sèrie decideixo accelerar ja que noto que anem molt lents, tot aprofitant que ens avancen uns companys que fan sèries més curtes i per tan van més ràpids. Finalment em surten 13-52 i en mantinc dins del ritme que m’havia fitxat a l’inici de l’entrenament.
Ja he acabat l’entrenament, però al Joan Carles encara li queda una sèrie i la farem junts, al ritme que ell imposi. Passem el primer qm. amb 4-52, quan estem a la meitat de la sèrie ens acompanyen la resta de companys que ja havien acabat el que tenien previst per avui i finalment amb l’ajuda d’ells fem el darrer qm. en 4-22 per tancar la sèrie amb 13-58.
Resumint encara que, com sempre, el temps de pas pels qm. han estat una mica irregulars, el resultat global de les tres sèries l’he mantingut en els marges que havia previst entre 4-30 i 4-40. Estic satisfet.
Un cop acabat i mentre trotem una mica comentem com ens ha anat i els propers entrenaments i curses que tenim previst fer. Demà a part de que el pronòstic és que plourà toca descansar i segurament el diumenge tornarem a entrenar una bona colla. Sembla que farem uns 21 qm..