dissabte, 9 de setembre del 2006

Uns tant, i altres tan poc

Les notícies del món de l’esport sempre són exagerades, poc ponderades i excessives. Acostumen a estar massa carregades de passions nacionalistes i irracionals. El darrer exemple l’hem tingut amb el campionat mundial de Basquet i la selecció nacional. Aprofitant l’avinentesa i inflats d’esperit nacional els hi han concedit el Premi Príncep Astúries de l’Esport.
Aquest mateix cap de setmana a Andorra s’han celebrat els Sky Games 2006. Són els Campionats del Món d’Esports d’Alçada i en els mitjans de comunicació no he pogut ni llegir i escoltar-ne cap notícia al respecte. Suposo que demà en el programa Temps d'Aventura de TV3 se’n farà esment.
Des de que aquests tipus d’esports s’ha popularitzat i en concret les curses de muntanya Catalunya té selecció pròpia sense cap problema. Però no només això els corredors de muntanya catalans fa anys que assoleixen molt bons resultats. De fet pertanyen a l’elit d’aquest esport. Tenim campions del món com Quico Soler i Agustí Roc, aquest darrer per dues vegades i encara amb opcions de poder repetir el campionat aquesta temporada.


En concret en aquests Sky Games 2006 la selecció catalana ha estat la gran triomfadora. Els seus esportistes han aconseguit 5 medalles d'or, 3 de plata i 3 de bronze, a més de proclamar-se campiona del món per equips.
A què espera TV3, la nostra a divulgar-ho per televisió ? A què esperen les nostres autoritats a rebre aquests esportistes ?