diumenge, 18 de febrer de 2007

Cursa d'orientació Ultrallarga

La tercera cursa d’orientació de la temporada era ben lluny a Torroella de Montgrí. La pluja d’ahir no era pas un bon auguri per avui. Hem travessat la comarca de La Selva per entremig d’un espessa boira. Però per sort a l’hora de la sortida de la cursa no hi havia ni boira, ni plovia, encara que el cel estava cobert per uns núvols grisos i amenaçadors.
La cursa d’avui era de Copa Catalana i al mateix temps era Campionat de Catalunya d’Ultrallarga. A diferència de les curses del Circuït Oros, en aquestes no veus el mapa, ni tens cap informació de la cursa fins el moment de l’inici de la mateixa.
També ha estat el dia de l’estreno del Sportident, un aparell aparentment de plàstic, però que conté alguna mena de xip amb el que es controla el pas del corredor per la fita i així un cop has arribat et donen el resultat final amb el temps de pas per cada una de les fites.
Tot a punt. Serà un recorregut de 7.000 metres 190 metres de desnivell i 17 fites. L’inici està en un camí pel que no em fa falta orientar el mapa. De fet només utilitzaré la brúixola en la fita 5. Fins aquí no tinc cap problema. Per arribar a la 6 em desvio una mica i trobo primer la 7, però no hi perdo massa temps. On em despisto més és en la 8. Un cop a casa crec que ha estat per excés de confiança i manca de concentració. La resta de la cursa torna a ser ràpida i sense pèrdua. Les darreres fites les faig molt amb un bon ritme de cursa i arribo sprintant amb un temps de 1-43-26, molt satisfet de com ha anat, encara que tan sols he fet el 9è de 11 corredors de la meva categoria.
Però si comparo amb la resta de curses d’orientació que he fet, i encara que en aquest tipus de curses sempre es fa difícil establir comparances, aquesta ha estat la millor fins ara.