dilluns, 31 de desembre del 2007

La darrera correguda de l’any

S’acaba l’any i quina millor manera d’acomiadar-lo que fer-ho corrent amb els amics i companys de curses. De nou ha estat a Sabadell. És aquesta una Sant Silvestre ben especial i diferent:  per la llera del Riu Ripoll igual que la cursa del 26 de desembre que surt de les Pistes. Però avui la sortida és a la font de Can Jonqueres i en direcció Sud, per després tornar pel mateix lloc.
És una cursa isocrònica. És la única que conec d’aquest tipus. No té una distància determinada, sinó que el que s’ha de fer és córrer al llarg de 50 minuts. Els kms. estan marcats per tal que cadascú es controli el seu ritme i poder arribar en el temps assenyalat al mateix lloc de sortida. El guanyador és el que aconsegueix fer més distància en aquest temps, però això avui és el menys important.
Abans de la sortida no he parat de saludar a gent. Han augmentat molt els participants des de la segona edició, la primera en la que vaig participar a la d’avui la quarta.
L’objectiu era acompanyar al Pau en el seu intent de fer marca en 10000 metres. Per tan hem sortit molt ràpids. Calia aprofitar que anàvem de baixada per agafar un bon ritme: 4-30 el km. Feia temps que no corria a aquests ritmes. Darrerament, tret d’aquesta darrera setmana entreno poc i quan ho faig és a ritmes lents. Hem passat el km. 5 a 22-30 i hem arribat fins el pont de davant de les Pistes abans de girar amunt.
M’ha agradat molt poder fer aquest 5 km a ritme fort, però ja en tenia prou. De pujada m’he despenjat del grup, i m’he estimat més anar a un ritme més fluix i he regulat en solitari per arribar en el temps estipulat dels 50 minuts.
Només arribar he anat a felicitar al Pau que havia assolit el seu objectiu amb escreix i tots estàvem contents. En aquest esport som així. Tots ens posem contents pels èxits dels companys. Després d’abrigar-nos una mica hem fet petar la xerrada entre cava i coca, fins que a tots ens ha agafat fred i cadascú cap a casa seva a passar les darreres hores del 2007.
Ara ja només queda fer balanç d’aquest any atlètic i marcar-se nous objectius pel 2008.