dimecres, 20 d’abril de 2011

Pobla de Lillet, un bon terreny per orientar-se

Aquesta és la meva primera cursa de Copa Catalana de la temporada, de nou en H35. Segueixo sense entrenar regularment, però em fa il·lusió aquesta cursa en un mapa que s'anuncia de bosc totalment blanc. Tinc clar que la meva estratègia serà agafar-m'ho amb calma i assegurar les fites i si cap al final de la cursa em trobo amb forces ja correrem aleshores.
En aquesta cursa hi ha una bona colla d'inscrits del club. Arribem d'hora amb temps per tot i quan estic apunt, entro a la zona de cursa. S'accedeix al punt de sortida per un corriol en fort pendent. Fa una temperatura agradable per córrer. Allà al fons entre els núvols s'albira el majestuós Pedraforca.

Ha arribat el meu torn. Surto caminant fins el triangle per estudiar bé el mapa. Corro a nivell seguint un talús. Travesso la pista, baixo una mica però segueixo corrent per un talús, fins que aquest comença a girar. Baixo una mica i ja tinc la primera. Segueixo baixant talussos fins arribar a la segona. Ara cal enfilar-se i baixar de nou. Sóc en una pista. Em despista una mica la seva forma i tinc que situar-me en el mapa, ja que no ho tinc del tot clar. I mira que era ben fàcil! M'enfilo, travesso el corriol i ben aviat estic al tàlveg en el que hi ha fita.
Fins a la 4, toca córrer per la pista una bona estona, per després baixar pel mig del bosc fins trobar el terreny obert on sota un talús hi ha la fita. Aquí m'atrapa l'Àlex que ha sortit 3 minuts més tard i em diu que darrera ve el Bernat que havia sortit 6 minuts després que jo. Segueixo a l'Àlex fins al camí, però prenc una decisió diferent. Ell marxa cap a la dreta i jo ho faig cap a l'esquerra. Això puja de valent. Un cop a l'encreuament agafo el corriol a l'esquerra fins al final, un cop travessada la línia elèctrica i segueixo per la part de dalt fins trobar la 5. Porto 35 minuts a 7 minuts del primer i 20è de 28.
Faig la 6, la 7 i la 8, prou ràpid i sense massa complicacions. A la 8 és el darrer cop que veig a l'Àlex, quan m'aturo per necessitats fisiològiques. Fins la 9 hi ha un tram prou llarg que traço amb cura tot tenint en compte els diferents elements del terreny i constants desnivells negatius i positius, però aconsegueixo clavar-la, i el mateix amb la 10. Meitat de cursa amb 1-03 a 22 minuts del primer i segueixo el 20è ara de 27.
A la 11 perdo molt de temps (18 minuts). Estic ben a prop però no la veig. Baixo fins el encreuament de dues rieres i allà començo a pujar cercant el tàlveg on estava la fita. Constantment miro a la dreta, però no la veig. Arribo a la pista. Torno a baixar però segueixo sense veure-la. Torno a ser un altre cop a la riera. M'enfilo de nou, ara si pel lloc correcte i me la trobo al davant. Si a la primera vegada l'hagués buscat a l'esquerra l'hauria trobat a la primera.
M'atrapa pel darrera el Bernat. La resta de fites les aniré enfilant sense més problemes, interpretant el mapa sense massa dificultat. Passo la 15 amb 1-42 a 44 minuts del primer i el 23è de 26.
De les que resten per acabar la que se'm resisteix una mica és la 18, ja que surto de la 17 a nivell fins que topo amb una zona de vegetació més espesa i em faig conscient d'on em trobo, baixo i ja és meva. Ara ja només em resta enfilar-me fins el corriol i córrer tot el que puc fins acabar. Des de la 11 hem anat força junts amb el Bernat, a vegades ell al davant, a vegades jo, però cada un fent la seva cursa.
Un cop he acabat espero que arribi ja que en aquest tram de pista s'ha quedat enrere.

Finalment per poc he superat els 2 hores que era el temps que havia previst fer, en concret 2-02-19 a 49-39 del primer i 19è de 23 acabats i 59,4 punts al sarró de la Copa Catalana.
Ens arribem tot xino-xano fins el centre de competició tot comentant la cursa amb el Bernat. Allà ens retrobem amb tots els companys i companyes del club que fan una bona pinya.
Acabo satisfet de la cursa. No he tingut cap problema d'orientació. La major part de les fites les he clavat. Podria millorar alguna elecció d'itinerari i potser haver estat més atent a la 11 que és la que m'ha suposat una major pèrdua de temps, però segurament la cursa perfecta no existeix mai. He assolit 59 punts molt a prop del meu objectiu de 60 punts per cursa d'aquesta temporada. Ara el que em cal és entrenar més regularment per millorar el meu estat físic i poder córrer més en alguns trams.