dissabte, 7 de gener del 2012

Bona intenció, però ...

Aquesta és la meva tercera participació a la Turró-O, una competició i divertiment d'orientació nocturna que organitzen els amics del senglar-O al Parc de la Pollancreda de Sant Cugat des de ja fa sis anys. Serà la meva quarta nocturna de la temporada. 
En les meves anteriors participacions en la Turró-O em vaig divertir molt cercant fites i més fites amb un mapa sense descripcions de control i un parc ple de fites trampes per tot arreu i tractant de no cometre errades a l'hora de pinçar. Però en aquesta edició ens obsequien amb una modalitat diferent d'orientació. Serà el que anomenen micro-orientació en format duel-O. Com una mena de competició per eliminació en que en cada cursa competiràs directament per la classificació per la següent ronda amb un altre company. Sembla que la diversió i l'entreteniment els tindrem assegurats.
Anem arribant a lloc i tothom comenta aquesta modalitat tan peculiar.
La primera cursa malgrat prendre la sortida amb un company, tots dos quedarem classificats per la següent ronda ja que som menys dels que la organització s'esperava. Mentre esperem per sortir sorgeix un primer problema que serà una constant al llarg de la nit. No hi ha prou mapes i cal esperar que acabin els que han sortit primer per tal de tenir-ne.
Aquesta primera cursa no competitiva serveix per prendre contacte amb la zona i la modalitat de cursa, sobre amb el tema de les cintes que hi ha en el terreny i que no podem traspassar ni per dalt, ni per baix. Cal estar molt atent a no equivocar-se. Són curses sprint entre 15 i 20 fites i que es resolen amb menys de 10 minuts, però el que es diu córrer, al menys jo, corro poc.
Després d'aquesta primera presa de contacte faré 5 curses més. En alguns moments tant anar d'aquí cap allà amb tants arbres i tantes cintes quedo del tot descol·locat i necessito aturar-me un moment per saber cap on haig d'anar i no cometre errades. Més que anar corrents el que intento és no equivocar-me. 
El resultat ha estat prou bo. He perdut 3 enfrontaments i n'he guanyat 2. La tàctica d'assegurar i no cometre errades ha estat bona, ja que en els 5 enfrontament he arribat darrere del meu contrincant, però aquest en dues ocasions s'havia equivocat.
Les curses han estat divertides i entretingudes, però hi ha hagut massa estona d'espera entre cursa i cursa i la manca de mapes, sobre tot, al principi encara ha agreujat aquest problema. Això ha fet que la nit es fes una mica llarga. Per properes edicions amb aquesta modalitat, cal cercar alguna manera de que tot plegat sigui més dinàmic i ràpid i que el temps d'espera sigui el menys possible.