dilluns, 15 d’octubre de 2012

2 dies d'Osona

Aquest és el tercer cap de setmana seguit amb curses d'orientació. De nou Osona acull dos dies d'orientació dins dels actes de la Fira del Llibre de Muntanya. Igual que l'edició de l'any passat tornem a L'Esquirol. M'agraden aquests terrenys per fer orientació, amb un relleu suau, sense grans desnivells, amb moltes zones obertes o semi-obertes, boscos de bona penetrabilitat i alguna riera on cal cercar la millor manera de travessar a l'altra banda.
El dissabte correm a Sant Martí Sescorts, on la temporada passada es va celebrar el campionat de Catalunya de relleus. Malgrat les previsions de bon matí a la Plana no pot faltar la boira.

Aquesta s'aixeca definitivament una vegada la cursa ja ha començat i acabem amb un bon sol i una bona suada. Vaig fer una cursa estranya i molt irregular, alternant moments en que em trobava pletòric i ho veia tot molt clar i altres en que donava voltes innecessàries i perdia molt de temps. Crec que tot plegat va ser un problema de concentració. Vaig acabar insatisfet amb el resultat final: 1-37-30 per 5200 metres i 18 fites i la posició 25 de 30 classificats.

El centre de competició del diumenge és a l'Esquirol, però la cursa està a 30 minuts del poble. El terreny on es desenvolupa és ben petit i està farcit de fites arreu, totes molt a prop amb canvis de sentit constants. Està clar que no es necessita un mapa enorme per gaudir de l'orientació.

Cal anar amb molt de compte a no cometre errades. Tret de la fita 2 on perdo molt de temps, faig una bona cursa. Em trobo bé físicament i puc córrer ràpid gairebé tota l'estona. Es nota que estic entrenant de forma regular. M'ho passo realment bé, però acabo amb una sensació agredolça pels problemes amb la 2. El meu temps final és 53-34 per 3600 metres i 18 fites i la posició 16 de 27 classificats. En el comput del dos dies sóc 15 dels 21 que han acabat les dues curses.
Caldrà seguir entrenant amb regularitat per mantenir la bona forma i les bones sensacions i esperar que algun dia em surti la cursa perfecta sense cap errada. És això possible en orientació ?