dimecres, 30 de març de 2016

Entrenament de Setmana Santa per la Mola

Aprofito els dies de festa de la Setmana Santa per fer un doble entrenament pel Parc de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. Escullo dues de les rutes del llibre de córrer per la muntanya.
El Divendres Sant faig la ruta nº 11, Les Vendranes i el torrent de la Saiola amb sortida des de la Casa Nova de l'Obac i una primera part en baixada tot seguint el camí de la Matagalls-Montserrat per un corriol que mena fins la masia de les Vendranes.

Aquí s'agafa una pista, ara ja en pujada que ressegueix la riera de Sanana. M'arribo un moment fins a Can Codol, una masia que sembla habitada i amb terres de cultiu al seu voltant. Un cop travessada la carretera, de nou baixo, ara fins el Torrent de la Saloia.

Com que aquest tram ja el conec decideixo fer d'explorador i m'enfilo cap el Serrat dels Ginebrers. La pujada es fa feixuga. Per la carena de Rosseguers faig cap al Collet dels Pals. Tot per pista ampla primer, i per camí asfaltat, després, arribo al parking on havia deixat el cotxe. Ha estat un bon entrenament. Gairebé dues hores per poc més de 12 kms. i més de 400 metres de desnivell positiu.
Després de descansar el dissabte, el diumenge viag tornar al Parc Natural. Aquesta vegada per realitzar un entrenament més llarg i amb més desnivell. Es tractava de la ruta nº 8. Surto des del Coll d'Estenalles i faig la primera pujada fins assolir el cim del Montcau. A partir d'aquí una baixada de vertigen, primer fins el Coll d'Eres, i després fins el Marquet de la Roca, tot resseguint el GR5. Planejo per la pista de la Vall d'Horta, fins el Torrent de les Comes pel que m'enfilo fins la Pedra d'Àliga.

Baixo al Coll de Palomares i a la Vall de Mur. En aquesta zona s'han realitzat treballs forestals i diria que hi hagut canvis en els seus camins i corriols. No acabo de passar ben bé per on volia, però m'oriento sense problemes per dirigir-me cap a la Canal de Santa Agnès. Passo per la Balma habitada del Bord i sense pausa afronto el més d'un km. d'aquesta canal que em mena amb una forta pujada fins el Morral del Drac.

Un cop aquí ja puc dir que tinc la sortida d'avui al sac. Tan sols resta resseguir el popular camí de la Carena del Pagès fins el Coll d'Eres i des d'allà fins el pàrquing del Coll d'Estenalles. Han estat més de 18 km., 3-44 i 875 de desnivell positiu.
En definitiva dos bons entrenaments per acumular kms. i desnivell.