dijous, 3 de març del 2016

Rogaine de l'Anoia: camí Aralar 2016

A finals d'agost es celebra a Aralar (Navarra) el campionat d'Europa de Rogaine, i ja estem inscrits. Tornarem a reincidir formant equip amb el Joan Sánchez. Però aquest cop hi anirem amb més experiència i més temps per endavant per preparar-ho com cal. Ja han passat tres anys des del campionat europeu a La Llacuna. Des d'aleshores hem format equip de rogaine, hem guanyat experiència en aquesta modalitat d'orientació i ens ho hem passat molt bé, que al final és del que es tracta.
Ens trobem a Capellades per fer la cursa de 3 hores, en el que podem anomenar com la variant esprint de les rogaines. No ens preocupen massa les opcions de ruta a escollir, ja que primem el poder córrer una bona estona el més ràpid possible tot cercant fites. Valorem un parell d'opcions, però aviat estem decidits. Tenim un itinerari base, però l'anirem canviant a mesura que avancem i s'apropi el final de la cursa. Sortim ràpids cap a la 71, que està entre unes roques que ens sorprenen just a sobre de Capellades. És un racó ben bonic que ben bé val una foto.
Primera fita en el nostre camí cap Aralar 2016
Després d'aquesta primera pujada planegem ràpid en direcció a la 82. L'idea és que un cop allà prendre'm la decisió de com seguir. De camí pincem unes quantes fites i com que el bosc és molt penetrable aprofitem per deixar els camins i anar pel mig del bosc tal com ens agrada.
Montserrat al fons entre núvols. Per sort no es compleix la previsió de pluja.
Des de la 82 anem fins la 73 passant primer per la 57. Ja estem a mitja cursa i cal planificar el final. Tenim dubtes entre dues o tres possibilitats. Finalment anirem fins la 81 i de tornada sumarem els punts de dues 60. Anem de pressa, molt més ràpid del que acostumem en les rogaines més llargues, tant, per camins, com corriols, com pel mig del del bosc i pels camps una mica més tous del desitjable per les pluges d'ahir.
Després de la 81 ja ens resta menys d'una hora de cursa i estem molt lluny del centre de competició. Toca córrer de valent i així ho fem. Ens comencem a notar les cames pesades. El temps passa inexorablement. Després de la 31, i a poc més de mitja hora per acabar la cursa, encara estem allunyats. Per sort gairebé tot el que ens resta és planer o en baixada. Tot s'accelera. Ràpidament prenem les decisions de ruta. De la 65 cap a la 67, el Joan pren el comandament de les operacions. Interpreta molt bé les corbes de nivell. La fita està en un llom i malgrat la dificultat del terreny la trobem de seguida. Falten menys de 11 minuts per arribar a les 3 hores. Segur que penalitzem.
Ja només ens resta córrer fins l'arribada. Hi esmercem més de 18 minuts. Penalitzem 10 punts dels 73 aconseguits. Hem gaudit una vegada més d'aquest esport que tant ens agrada. Toca agafar el cotxe i cap a casa i començar a pensar quina serà la nova fita en aquest camí cap Aralar 2016 que tot just comença.