dimarts, 23 d’octubre del 2018

Terreny d'alçada


Dissabte, 20 d’octubre de 2018

Guils de Cerdanya, llarga distància

H50, 5,1 km. 18 fites i 110 m de desnivell

Fets 7,6 km. en 2-06-38 197 de desnivell 12è de 16 classificats



Diumenge, 21 d’octubre de 2018

Guils de Cerdanya, mitja distància

H50, 2,6 km. 10 fites 45 m.

Fets 4,7 km. 1-37-01 29 m+ 12è de 18 classificats



Global 2 dies 10è de 19 classificats

Malgrat que les previsions inicials per aquests dos dies indicaven pluja, al final vam tenir un parell de dies excel·lents per la pràctica de l’orientació. Ambdues curses es desenvolupaven al voltant dels 2000 metres d’alçada. Les primeres fites no van presentar dificultats. Anava lent, però tant el bosc net com les zones obertes on es desenvolupa aquesta primera part de la cursa em fan sentir segur.

Tot canvia amb la setena fita. Entro en una zona on ja no és tan fàcil avançar. Hi ha roques per totes les bandes. Avanço lentament. Penso que la fita queda a la meva esquerra, però no la veig. Busco una petita zona oberta, però ben aviat no sé on estic. Tot és igual i no és possible trobar una referència per ressituar-se. Finalment decideixo sortir de la zona i tornar a començar. Ara sí que la trobo, però ja he perdut molt de temps. Com sempre de primeres hi havia passat molt a prop. En la següent de nou torno a perdre molt de temps.
A partir d’aquí hi poso els cinc sentits i tot comença a anar més bé. La tirada llarga la resolc sortint primer a la zona oberta i un cop de nou en la zona de pedregar cercar una riera que m’ha de servir de punt d’aturada i d’atac al mateix temps. Una fita més i ja estic fora de la zona de pedres. Torno al bosc net i a les zones obertes del principi i sense presses, però sense més errades acabo la cursa. En les dues primeres fites on canviava de zona he perdut molt de temps. I l’endemà la cursa és en aquesta zona. Ja em puc mentalitzar.
Està clar que la cursa llarga va estar l’aperitiu del que ens esperava el dissabte a la mitja distància, on tota la cursa es desenvolupa en la zona de pedres que tants problemes em va causar el diumenge. Surto previngut i de nou començo bé, però a la tercera fita ja hi tornem a ser. Em costa mitja hora trobar-la, tot i l’ajuda mútua que ens donem amb el Sergi: jo li mostro on està la seva fita i un cop allà em ressituo en el mapa. Amb prudència i amb alguna volta més del compte vaig localitzant la resta de les fites, però tinc clar que no ha estat un cap de setmana amb bones curses. Malgrat els anys i les més de 200 curses d’orientació que ja porto a les cames, encara no n’he acabat d’aprendre. El cònsol és que hem estat molts els orientadors que hem tingut serioses dificultats en aquest terreny. Amb tot he gaudit de l’orientació. De fet ja ens agrada això de perdre’ns i que ens costi de trobar les fites, encara que a vegades ens agradaria no fer tantes errades.
En aquest parell d'enllaços podeu veure amb claredat les voltes que he donat els dos dies per trobar les fites:

6 comentaris:

Dioni Tulipán ha dit...

jajaja... la ruta del diumenge no era exactament la ruta òptima!!
Però bé, això vol dir que malgrat les centenars de proves, pots seguir gaudint, doncs mai ho dominaràs del tot (eufemísticament parlant).

A seguir practicant Ricard!!

Ricard Masferrer ha dit...

I la de dissabte tampoc. Era un terreny molt complicat. Ja han anunciat que la propera temporada tornarem a tenir cursa al mateix lloc. Tinc un any per aprendre.
Crec que la cursa d'orientació perfecte no existeix.
Ho has de provar alguna vegada. És divertit.

Dioni Tulipán ha dit...

Alguna vegada segur!!

Ricard Masferrer ha dit...

Si t'animes i vols provar una bona opció és fer una rogaine, ja que es fa amb equip. Al proper juliol es farà el campionat mundial a La Molina.

Dioni Tulipán ha dit...

jaja, si vull provar, evidentment... no serà al campionat mundial!!

Ricard Masferrer ha dit...

En tens dues a prop de casa el 15 de desembre: cursa popular amb sortida des de la Torre Mossèn Homs, organitzada per nosaltres, la UES i el 16 de desembre: 4 hores per Collserola amb sortida des de Sant Cugat del Vallès.