diumenge, 8 de setembre del 2024

No ens hem mullat!

 Cursa Festa Major, 45ª edició

10 km. 59-26 5-57 x km. 65 metres de desnivell positiu 824 de 952 arribats

Aquest matí hi havia previsió de pluja i de tempestes. Però aquesta previsió no ha impedit que baixés tot xino-xano fins el pavelló de Sol i Padrís, el punt on començava una nova edició de la cursa de la Festa Major de Sabadell.

Abans de començar no tinc gens clar quin temps puc fer. Dubto de poder baixar de l’hora, però aquest és el meu objectiu. Escalfo una estona i em poso al darrera.

Surto des del darrer calaix i quan travesso la catifa de sortida la cursa ja està en marxa des de fa tres minuts. En aquesta estona he pogut avançar als més lents i vaig al meu ritme des de l’inici. Haig de fer alguna ziga-zaga, però amb tot i per sorpresa meva passo el primer quilòmetre per sota de 6 (5-46). Això és un bon cop de moral per afrontar la llarga pujada de la carretera de Barcelona amb dos parcials prou bons: 6-09 i 6-10. I ara ja avall que fa baixada, 5-48 i 5-30, per passar el km. 5 en 29-22.

Poc abans d'arribar al km 5


Tinc prou marge per assegurar baixar de l’hora, però tampoc em puc confiar massa. La pujada d’aquesta segona volta se’m fa més feixuga i acabo per perdre tot el marge que tenia després de tres quilometres per sobre de 6: 6-23, 6-23 i 6-09. No queda un altre que aprofitar la baixada fins a l’arribada per recuperar el temps perdut. I dit i fet: 5-32 i 5-44 per aturar el cronòmetre en 59-26. Objectiu assolit: una nova cursa de 10 km. en la que baixo de l’hora, i compleixo amb la tradició de la cursa de Festa Major del poble i ja en van 34. No està gens malament.

Encarant els darrers 500 metres



Darrers metres

La temperatura d’avui ha estat ideal per córrer, i els canvis en el circuït respecte a l’any passat m’han agradat. A més a més avui han clavat la distància que l’any passat es van quedar curts. He pogut tornar a casa tot caminant, això sí, al final m’he mullat una mica quan ja estava arribant a casa. El proper any esperem poder tornar-hi.