diumenge, 12 de febrer de 2006

Tirada llarga

Ha falta de 7 setmanes per la marató de Barcelona, i després del bon temps en la mitja marató de Granollers del diumenge passat, vaig començar molt cansat. En els entrenaments dels primers dies de la setmana les sensacions no eren massa bones. Tenia les cames molt carregades. Després del descans de dijous ja em trobava millor. Avui tocava fer el que els maratonians anomenen una tirada llarga.
He sortit corrent des de casa per trobar-me amb una colla d’amics per complir amb l’entrenament d’avui en companyia. Els dies laborables els horaris amb els companys i amics són incompatibles i entreno sol, però molts diumenges acostumo a entrenar amb companyia tot compartint kilòmetres i comentaris de com ens trobem i de les curses que hem fet o pensem fer. Han estat 24-24 fins el lloc de la trobada a 137 ppm.
Avui ens hem aplegat una bona colla. Al començament érem 12. Comencen a córrer en direcció a la llera Riu Ripoll, i la seguim cap el Sud buscant el Riu Besòs. A mesura que fem quilometres es van reduint les unitats. Parem a les fonts que trobem pel camí per avituallar-nos. Ja només quedem 7, un primer grup de tres, jo en terra de ningú i tres més al darrera. Tal com havíem planificat girem cua i enfilem el camí de tornada quan portem 13,5 km. Els he fet en 1-11-36 a 148 ppm i a un ritme de 5-18 el km. Abans de continuar ens avituallem amb uns gels energètics, beguda isotònica i aigua de les fonts municipals.
La tornada, tot i ser en lleugera pujada la fem a un ritme una mica més viu. Se’ns ajunta un company que avui havia sortit en bici i ens acompanya un bon tros. Les sensacions són bones malgrat que els quilòmetres es comencen a notar a les cames. Els grups en la pujada encara es defineixen més, segons els objectius que cadascú té a la propera marató. Arribem al lloc on ens havíem trobat aquest matí després d’una forta i continuada pujada en el tram final. He pujat amb 1-10-14 a 160 ppm a un ritme de 5-12 per quilòmetre.
M’acomiado dels companys, pràcticament sense aturar-me, i continuo el meu entrenament fins arribar a casa, ara amb 24-35 i a 159 ppm.
Finalment han estat 3-11-20 i al voltant de 35 km. En aquesta setmana he fet un total de 73 km. Ara ja només queden 6 setmanes per la marató. Aquestes són les setmanes d’entrenament més dur i de més quilometratge.
Aquesta és la meva previsió. Ja veurem si la podré complir.

Dilluns: 70 minuts suaus
Dimarts: 25 escalfament + 3 x 4000 recuperació 3 minuts + 10
Dimecres: 20 escalfament + 60 ritme de marató + 10 minuts
Dijous: DESCANS o 70 minuts suaus
Divendres: 25 escalfament + 10de1000 al 80 % recuperació 90” + 10
Dissabte: DESCANS
Diumenge: 32 km.