dilluns, 10 d’agost del 2009

Molts anys de curses

Va ser allà en el llunyà estiu de 1978 que vaig participar en la meva primera cursa. Va ser la cursa popular del barri de la Concòrdia amb sortida i arribada al bosquet molt malmès i reivindicat en aquella època. Va ser una cursa molt diferent a les actuals: sense inscripcions prèvies, sense  classificacions finals, sense regals i sense premis. Es corria per tot el barri, però sempre per la vorera, ja que el trànsit estava obert als cotxes, i evidentment vigilant molt en les cruïlles i en els semàfors quan aquests estaven en vermell. Tota una aventura totalment impensable avui en dia.
Des de aleshores han estat 223 curses, d'elles 71 de muntanya. També he fet 71 curses d'orientació, però aquestes han estat només en aquests darrers 5 anys.
De les 223 curses, 14 han estat maratons (3 d'elles de muntanya), 53 mitges maratons i 29 curses de  10.000 metres. La resta han estat curses de diferents distàncies.
I quines són les curses en les que he participat més vegades ?
M'he entretingut a fer recompte i aquest és el resultat:
1.- 25 edicions de la cursa de la Festa Major de Sabadell (6 d'elles en distància mitja marató)
2.- 16 edicions de la cursa de muntanya del Farell, totes les que s'han fet.


Cursa del Farell. Foto de Salva Pou als inicis de la lliga d'Internet.
4.- 10 edicions de la cursa de Canovelles
6.- 6 edicions de la cursa de l'Alba
7.- 6 edicions de la cursa de muntanya de Sant Llorenç Savall on he corregut en totes les distàncies: 2 maratons, 3 mitges maratons i 1 popular
8.- 6 pujades a La Salut
9.- 5 edicions de la mitja de Sant Cugat del Vallès, de la mitja de Gavà, de la cursa del Riu Ripoll i de la pujada i baixada a Guanta.