divendres, 23 de desembre del 2011

El vell i la jove

De nou torno a participar en la cursa que organitza el Senglar-O per col·laborar amb la Marató de TV3. Aquest any és en modalitat rogaining de 3 hores i amb una part del mapa nova. En principi pensava fer-ho sol, però al final ho faré amb la més jove de la secció, la Laia, una noia de 12 anys.
La Laia no ha fet mai una cursa tan llarga, però té ganes de provar-ho. Planifiquem la cursa per poder fer totes les fites (30) i anem fent segons el que tenim previst. Trotem en el pla i en les baixades, i caminen en les pujades. El no haver fet mai cap prova junts és fa difícil ajustar els ritmes ja que no ens coneixem. Tampoc vull anar massa ràpid ja que igual el final la prova se li pot fer llarga.
En mitja hora fem les primeres 5 fites. Portem un bon promig, però per arribar a la novena (la 48) volem tallar camp a través abandonant els camins. Tenim que recul·lar, fem marrada i perdem temps. Ja portem 1-22 i comencem a planificar la tornada. 

A la 54 amb 2 hores i 9 de cursa i 14 fites, deixo a la Laia vagi fent camí i recollint punts i vaig a pinçar la 60, la fita que dóna més punts. Em trobo bé i gaudeixo de córrer pels corriols. Malgrat anar ràpid i només haver perdut 7 minuts em costa tornar a connectar amb la Laia. Quan ens retrobem ja portem 2-35 i 18 fites. Valorem la nostra situació i els temps que ens resta per acabar. No ens atrevim a forçar un final agònic i anem amb tranquil·litat trotant cap a l'arribada. Al final han estat 2-54 de cursa, 19 fites i 82 punts, 22è de 102 arribats.
Ha aguantat prou bé la cursa en alguns moments feta a bon ritme interpretant molt bé el mapa i fent unes bones eleccions de ruta. Ens retrobem amb els seus pares que també han participat en la rogaining, però que ho han fet tot caminant.