dilluns, 26 de desembre del 2016

Espectacle natural



Veure la sortida del sol des del cim del Montcau és tot un espectacle vermellós.
Pujo amb la llum del frontal sense pressa. Un cop al cim gaudeixo de més d’una hora de l’espectacle gratuït que ofereix la natura.
El dia es lleva vestit de vermell rabiós per llevant. La silueta de La Mola es retalla negra en l’horitzó. Mentre el cel llueix els seus estels, les valls i les planes estan envaïdes de les nostres llums artificials. 

A poc a poc clareja i es deixen veure les ombres dels cims més llunyans. Els colors van canviant. Apareix el blau del cel i algun núvol per ajudar en la decoració de l’entorn. Em deixo emportar per la seva majestuositat tot esperant el moment màgic de l’aparició del sol. Es fa esperar. Assegut en la més absoluta solitud no tinc pressa. 




Allà lluny, des del fons del mar, surt petit i tímid. Amb poc temps va emergint en tota la seva grandiositat, i es converteix en una gran bola de foc que ho il·lumina tot. Una vegada més s’ha complert el ritual de cada matí. Malgrat les repeticions diàries no deixa de ser un moment únic i màgic.  



S’ha acabat l’espectacle. No sense recança abandono el cim. Sens dubte ha estat un moment únic.

4 comentaris:

Dioni Tulipán ha dit...

Doncs, sí que és maco Ricard!! Molt!!

Ricard Masferrer ha dit...

Realment ha estat un matí fantàstic.

Luigi ha dit...

"La aurora de dedos de rosa" i de moltes altres tonalitats... Ho tenim tant proper i diria que estem tant capficats en els nostres petits micromóns que simplement ni hi pensem. Espero que aquesta bonica albada t'acompanyi el 2017

Ricard Masferrer ha dit...

Com dius moltes vegades no hi pensem, però és ben senzill, simplement aixecar-se d'hora i cerca un lloc des d'on contemplar-la. Gràcies pels bons desitjos per aquest any que està a punt de començar.