dijous, 24 de juliol del 2008

Les Bulloses

Les Bulloses es un espai natural protegit dels Pirineus catalano-francesos. És un lloc privilegiat al que s'accedeix des de Mont-Lluís per una carretera molt estreta però en molt bon estat on a l'estiu l'accés dels cotxes està restringit i només s'hi pot pujar amb “navettes” (autocars) cada 15 minuts.



Com la Vall de Núria està a 2000 metres d'alçada. El més típic del seu paisatge són els innumerables llacs de la zona i el Carlit i els Perics.
És un lloc encantador, malgrat que en alguns moments del dia no para de desembarcar gent que passeja per la zona, en poques ocasions està ple. Es pot passejar amb tranquil·litat amb excursions assequibles a tots els nivells, i uns paisatges de somni al voltant dels petits llacs, en unes valls verdes plenes de vaques i cavalls i uns rierols amb la seva remor característica. No cal massa més per passar uns dies a la muntanya. 

 

Curiosament i malgrat ser tan a prop de terres catalanes, gairebé l'únic espècimen que varem trobar per allà eren francesos, això sí no hi havia gairebé cap d'aquells espècimens tan característics de les nostres muntanyes calçats de qualsevol manera, esgotats a la primera de canvi i que sempre que els trobes pel camí et pregunten quan queda per arribar. Gairebé tots els que varem trobar anaven ben equipats i semblava molt clar que sabien el que es feien.
A l'hotel hi havia famílies senceres amb els fills. I com a tot arreu hi ha de tot: nens i nenes ben educats que no feien ni una mica de soroll i que donava gust d'observar i d'altres de ben sorollosos que no paraven quiets, tota l'estona amunt i avall i que donaven força murga a l'hora dels àpats.
Varem aprofitar un dia per apropar-nos als castells càtars (quedarà per una altra vegada una visita amb més temps, ja que s'ho valen) i també veure en directe un final d'etapa del Tour amb tot el circ que l'envolta.


Com ja he escrit altres estius el Tour m'encanta, però el circ que l'envolta és excessiu (de fet va a més) i no crec que sigui necessari. ¿Tants diners dóna aquest esport perquè tanta gent pugui viure al seu voltant? Em pregunto quanta gent mobilitza cada una de les etapes del Tour ? Són necessàries tantes persones ? No és una despesa insostenible

2 comentaris:

Àngel Pascual Sauch ha dit...

Sí que pinta bé, sí...per les fotos i la teva explicació venen ganes d'anar-hi...com sempre haurà d'esperar al final d'una llista que ja va sent molt, però que molt, llarga..ja ja

Ricard Masferrer ha dit...

Crec que tots tenim una llista llarga de llocs que ens agradaria visitar.