dissabte, 25 de maig de 2013

Torno a l'asfalt

Gairebé fa dos anys que no faig una cursa per asfalt. Bé de fet des que m'he aficionat a les curses d'orientació que no faig altre tipus de competició. Però el fet de tenir-la al costat de casa i a un preu gairebé de regal ha estat suficient per tornar-hi. 
Conec el circuït ja que vaig fer la mateixa cursa fa uns anys. No és gens pla però el fet de ser dues voltes m'agrada. Vaig escalfant des de casa, menys de 20 minuts. Un cop a la sortida no paro de trobar-me amb gent coneguda que fa molt de temps que veig. Tothom m'avisa de que no em perdi, i no em dediqui a cercar fites ja que no en trobaré. 
Escalfant una mica més noto una petita molèstia al bessó esquerra que no m'agrada gens. No tinc gens clar quin serà el meu objectiu de cursa. Penso que amb el poc entrenament regular que porto aquest darrer mes, el millor serà ser conservador i pensar en 55 minuts. Em sembla un objectiu possible. Recordo que fa dos anys a la Mercè, la meva darrera experiència en 10 kms. vaig fer poc més de 53.
La sortida és en una lleugera pujada. Dins del gran grup surto prou ràpid encara que no tinc pas aquesta sensació. Vaig a poc més de 5. De fet passo el primer km. amb 5-24. Segueixo amb bon ritme i bones sensacions malgrat les petites molèsties del bessó esquerra tant a la pujada com a la baixada fins passat el km. 3. Quan comença de nou la pujada que amb diferents graus de desnivell, m'ha de portat a acabar la primera volta, abaixo el ritme. Decideixo ser prudent i no forçar. A poc a poc s'allunya la banderola de la llebre dels 55 minuts.

Al completar la primera volta miro el rellotge: 28-03. Em segueixo trobant lent en la pujada d'aquesta segona volta i comprovo que el ritme de cursa ha baixat de manera considerable. Vaig per sobre de 6 el km.
Però un cop faig el gir que em retorna a la part de baixada decideixo accelerar el pas i procurar mantenir-lo fins el final. Recupero les bones sensacions i ,fins i tot, faig un km. per sota de 5, 4-58.

Mantinc el bon ritme en el darrer 1500 que ja torna a ser en pujada per creuar l'arribada amb 56-25. Segona volta amb 28-22.
No ha estat del tot malament aquest retrobament amb l'asfalt després de tant de temps. He gaudit de la cursa malgrat les molèsties al bessó que m'han acompanyat des de l'escalfament fins al final de la cursa. De fet tinc una contractura segons m'ha dit el fisioterapeuta de la que encara no m'he recuperat del tot. Estar a prop dels 55 i fins i tot baixar està al meu abast. De ben segur que de tant en tant tornaré a fer curses d'asfalt malgrat que seguiré centrat en les curses d'orientació ja que és el que més m'agrada a hores d'ara i també trescant per la muntanya.

2 comentaris:

Dioni Tulipán ha dit...

I tant que està al teu abast!!
Has perdut ben poc en la segona volta. De tant en tant una cursa d'asfalt per mantenir una mica la velocitat no et farà cap mal.

Cuida la contractura!!!

Ens veiem,
Dennis.

Ricard Masferrer ha dit...

En faig poques, però que les faig les gaudeixo molt.