dissabte, 30 de novembre del 2013

Un any més

Un any més compleixo la tradició gairebé pre-nadalenca i corro la cursa de muntanya del Farell. La meva intenció és mantenir aquesta tradició mentre pugui. Ja són 21 anys seguits, tantes com edicions de la cursa, corrent per aquestes pistes i corriols. Ha estat un matí fred i ennuvolat però s'ha pogut córrer a gust. El terreny malgrat les pluges torrencials del passat cap de setmana, estava amb perfectes condicions, sense fang i sense bassals. 
No tenia cap objectiu concret de temps. Porto al voltant d'un mes en que per un motiu o un altre gairebé no he entrenat. He repassat els temps de les darreres edicions i em conformo em trobar-me bé i tenir bones sensacions gaudint de la cursa i del recorregut.
En la primera part de la cursa per asfalt i llambordes, malgrat ser sempre en lleugera pujada puc anar a un ritme per sota de 6 el km. que em sorprèn a mi mateix. Pensava que aniria més lent. He sortir des del darrera i he anat guanyant posicions.


Finals dels 90. Foto Salva Pou
Amb els anys es va perdent vista

Malgrat el pas dels anys segueixo amb la mateixa gorra i la mateixa samarreta. Aquesta gorra vermella fa més 15 anys que m'acompanya a totes les curses d'asfalt i de muntanya. Era el distintiu que permetia conèixer els primers corredors internautes en els inicis del que després seria la lliga championchip.

Un cop deixem l'asfalt començo la pujada més llarga. Tota per pista. Vaig fent sense forçar per culminar la pujada amb 30 minuts, una mica més lent que les darreres temporades. Un parell de baixades i un parell de pujades em porten fins a la meitat de la cursa amb 38-30. Aprofito la baixada asfaltada per deixar-me anar abans d'entrar en un corriol primer pla i després en lleugera pujada. De sobte entre el km. 8 i 9 veig una fita amb la seva pinça al mig del corriol. Això vol dir que hi ha mapa d'orientació d'aquesta zona ? Quina mena de cursa o entrenament estan fent ? No és una ubicació massa tècnica al mig del corriol. Ben aviat acaba el tram de pujada i encaro els darrers quilometres de baixada on gaudeixo d'allò més donant tot el que puc fins l'arribada.


1-17-57 a 5-55 per km. més lent que la temporada passada (5-47) però encara per sota de 6 minuts el quilòmetre. 608 de 729 classificats, i 22 de 35 dins la meva categoria d'edat. 4 minuts més que l'edició del 2011 quan es va córrer pel mateix recorregut. Està clar que l'edat no perdona, però malgrat tot puc seguir gaudint de córrer per la muntanya que és el que m'agrada. Fins el proper any Farell.


3 comentaris:

Carme ha dit...

No és que es perdi vista amb els anys, el que passa és que si corres a velocitats estratosfèriques les fotos surten mogudes.

Dioni Tulipán ha dit...

21 anys seguits, i 15 anys amb la gorra vermella!! Sí señor!!
Només això ja es un demostració de força i constancia!!

L'any 2017 et faràn un premi especial, segur.

Sempre m'han parlat bé d'aquesta cursa...i mai ho he fet.

Jo de gran.... :-)

Ricard Masferrer ha dit...

A la desena edició ens van donar una placa als 4 que havíem participar en totes les edicions. A hores d'ara ja només som dos els que hem participat en les 21 edicions.