divendres, 25 de juliol de 2014

Cursa Poblats Ibèrics: tornada a les curses de muntanya

Una cursa de muntanya a prop de casa i d'una distància que m'agrada es de bon aprofitar. Es tracta de la Cursa dels Poblats Ibèrics en la seva VIII edició. M'he mirat el perfil i són gairebé 16 kms. amb més de 700 metres positius. Faig el meus càlculs i crec que fer 1-50 seria un bon temps. Vinc d'una setmana de descans que em pot anar bé, encara que no puc pas dir que darrerament entreni massa.

Hi ha força cua per recollir el pitrall, el sportident amb el que controlaran el temps i la bossa amb els obsequis. Per aquesta raó s'endarrereix l'inici de la cursa. Aquest és un punt que la organització hauria de millorar per properes edicions.
Surto de darrera del tot i m'ho agafo amb calma en aquests primers kms. plans pel costat de la riera de Sant Cugat. Porto un ritme per sota de 6 el km. que no està gens malament. Ben aviat comprovo que no resten massa corredors darrera meu. És un bon moment per la primera foto.

Deixem la pista i enfilem el primer corriol de pujada. De moment encara correm però ben aviat ens posem a caminar en fila índia com a conseqüència dels típics taps en els primers corriols costeruts d'aquestes curses. Acaba la primera pujada i avall que fa baixada. En el primer avituallament comença el tram cronometrat de la cursa, més de 2 km. en pujada, encara que amb breus trams de descans entremig, ideals per agafar aire.
M'està agradant. No forço en cap moment i em trobo bé. Som un grup de pocs corredors que ens anem alternant: ara passo jo, ara passes tu. Acaba el tram cronometrat coincidint amb el segon avituallament. Un got d'aigua i sense perdre temps una forta baixada per un corriol dels anomenats tècnics on gaudeixo d'allò més. Com ja és habitual guanyo posicions que després perdré a les pujades, la meva assignatura pendent de sempre.
Acabada aquesta forta baixada ve un llarg tram per pista. La distància entre els corredors ha augmentat i gairebé tots mantenim la nostra posició amb petites excepcions. Intento mantenir el millor ritme possible. Tinc clar que encara em resten un parell de pujades fortes i tinc que reservar forces. Passo la meitat de la cursa amb gairebé una hora. Queda molt lluny la possibilitat d'acabar amb 1-50. Si baixo de les 2 hores ja quedaré satisfet.
S'ha acabat la bona vida i comença el primer dels dos trams de pujades que resten. Però abans de continuar una foto.

Intento trotar tot el que puc, però no sempre m'és possible i a estones quan el desnivell augmenta camino. Les baixades encara les gaudeixo i avanço algunes posicions. La darrera pujada se'm fa dura i sembla no acabar mai.

Una divertida baixada ens torna a la part del principi de la cursa: la pista que discorre pel costat de la riera. Encara tinc al meu abast baixar de les dues hores. Agafo com a referència una noia que porto al davant des de la meitat de la cursa. Es va allunyant sense remei. M'avancen un parell de noies més, i també un parell de corredors. Cada cop que m'avança algú intento enganxar-me al seu darrera però no puc. On no n'hi ha no en raja. Faig el darrer revolt per encarar l'arribada, però ja he superat les 2 hores.

Temps final 2-00-30.Ritme 7-35 x km. 244 de 278 classificats (85%).
En el tram cronometrat posició 238 de 256.

Mentre espero descarregar el sportident i recuperar el DNI puc saludar un moment al Joel amb qui arrel de la meva afició per la orientació feia temps que no veia i al que puc seguir a través dels seu bloc: Límits? Quin límits?, on també escriu les cròniques de les seves curses: Cursa dels Poblats Ibèrics
M'ha agradat la cursa amb un recorregut atractiu que no dóna treva i que amb un bon estat de forma permet córrer tota l'estona. A veure si aprofito el període de vacances per entrenar de forma més regular i millorar sobre tot en les pujades que darrerament se m'entravessen força.

2 comentaris:

Dioni Tulipán ha dit...

Bé Ricard!!
Sembla un perfil dur amb 4 pujades!

Pensava que tú com a profe ja tenías vacances des de Sant Joan ;-)

Bones vacances Ricard!!!!!

Ricard Masferrer ha dit...

Malgrat les 4 pujades si s'està en forma es regula l'esforç es pot córrer en tot el recorregut.
Els alumnes comencen les vacances per Sant Joan, però els profes treballem fins el 30 de juny i al mes de juliol anem per acabar feines i preparar coses pel proper curs, però no anem tots a treballar i l'horari ens el fem nosaltres a la nostra mida. També hi ha qui al 30 plega i no es torna a l'escola fins l'1 de setembre.