dimarts, 19 de desembre del 2017

No n'aprendré mai?


Diumenge, 17 de desembre de 2017
Popular a Begues (Festa FCOC)
C-1 5,5 Km. 235 metres de desnivell positiu i 21 fites

Darrera cursa d’orientació de la temporada 2017, una popular a Begues organitzada pel Badalona Orientació.

Ben aviat comprovo que no serà una cursa per grans aventures pel mig del bosc. Fins i tot les poques zones dibuixades com a bosc blanc són molt brutes i costa molt avançar. Caldrà utilitzar la xarxa de camins, així com alguns passadissos amb més penetrabilitat. A la fita 3 em despisto una mica al coincidir amb altres orientadors. Ja no m’hauria de passar, però encara em passa.

A la 6 ja m’ha atrapat el Joan que havia sortit al meu darrera.

El deixo marxar i ens tornem a trobar a la 7. Per anar a la 8 hi ha diverses opcions. No tinc clar que la meva hagi estat la més ràpida. He optat per baixar fins el corriol que hi ha més el Nord i anar fins la pista principal, i des d’allà per camins fins a dalt el turó on hi ha la fita.

Arribo a una zona on amb poc terreny hi ha moltes fites i aquí sóc molt lent. És la zona on perdo més temps, sobre tot, en un parell de fites, la 10 i la 12. Sobretot a la 10: no llegeixo la descripció de control i la cerco en un mur de roca. Veig una roca des de lluny, però la interpreto com un tallat pedra dibuixat al mapa. Retorno a la 9 per reorientar-me. Miro la descripció de control (una roca de 2 metres!) i tinc clar que estava a la roca que havia vist. Errada greu.

A partir d’aquí ja tot resulta senzill amb un altre petita pèrdua en la 15. Acabo força satisfet, però com passa sempre en les curses d’orientació amb trams a millorar, i a aprendre de les errades.

Un cop acabada la cursa, assemblea FCOC, lliurament de premis de la cursa i de tota la temporada. Tot plegat acaba força tard.

Ha estat una bona collita aquest 2017, tercer en Copa Catalana H50 i primers en rogaines de Superveterans.

2 comentaris:

Dioni Tulipán ha dit...

Enhorabona Ricard!!

Crec que tot i les errades, ha sigut un gran any per tu, amb moltes curses, més temps lliure, i molts podis... Quina enveja!!

Bon Nadal i Bones Festes.. i que hagi sort demà!

Ricard Masferrer ha dit...

Gràcies Denis. No em queixo de l'any, ni tan sols d'aquesta cursa. A l'orientació com a la vida s'aprèn de les errades i mai s'acaben sabent tot. Gaudeixo molt de les curses i de la muntanya.
Esperem que demà assolim un molt bon resultat i puguem tenir ben aviat a tots els presos polítics a casa. Encara això últim em sembla que va per llarg.