diumenge, 30 de juliol del 2000

Calzadilla de la Cueza – Sahagún

Sortim a les 6.25. Cada dia que passa quan sortim és més fosc. Fem una bona part del camí gairebé a les fosques.
Surt el sol, rodó i rogenc per la nostra dreta. La primera part del camí d’avui, malgrat estar al “Pàramo”, contemplem unes bones extensions de bosc a banda i banda del camí.
Sembla que hem agafat el ritme i la rutina del camí. Ho passem bé observant al nostre voltant. Ara bé no sorgeix en la nostra ment cap de les reflexions religioses o místiques que se suposen que són pròpies del camí. La veritat és que no em sento pelegrí. És més no m’agrada aquest nom que sembla que alguns utilitzen per donar-se importància.
Segons els meus càlculs, avui a Terradillos de los Templarios, antiga seu d’un convent del Temple, estem a la meitat del nostre recorregut. Aquí esmorzem en una casa rural i alberg al mateix temps, i fem petar la xerrada amb la noia que se’n cuida.
Continuem endavant. Quan ja veiem Sahagún el sol ja es deixa sentir. Sort que arribem. Són les 11.50. Han estat 21 km. en 5.25.
Ens instal·len en un magnífic alberg situat en l’interior d’una antiga església.  Comprem malgrat ser diumenge i aconseguim cuinar malgrat alguns problemes amb la cuina.