dimarts, 1 d’agost del 2000

El Burgo Ranero – Mansilla de las Mulas – León

Sortim una mica més aviat a les 6.15. Continuem els avorrits kms. de pàramo, pàramo i pàramo. Les úniques distraccions són comprovar l’estat del camp o veure un tren que passa.
Esmorzem “torrijas” en un bar de Reliegos i arribem a Mansilla de las Mulas a les 10.45. Han estat 19 kms. en 4.30 hores.
Tal com havíem planejat ahir som a temps d’agafar l’autobús que ens portarà a León i així guanyarem un dia i podrem arribar a Ponferrada en diumenge i visitar el castell dels templers, ja que hem llegit que els dilluns el trobaríem tancat.
Arribem a l’estació d’autobusos de León amb la sensació de no haver caminat i com si vinguéssim aquí directament des de Barcelona.
Agafem lloc a l’alberg, un lloc molt gran, i ens dutxem. Passem el dia passejant per la ciutat: catedral, dinar, basílica de Sant Isidor, Panteón Real, descansar en una petita plaça, tornada a la impressionant catedral, passeig per “l’húmedo”, sopar al Pan’s and Company i cap a l’alberg a descansar (ja ens convé) i a dormir. Avui ha estat un d’aquells dies que hem caminat més per la tarda fent de turistes que pel matí fent de pelegrins.