dimarts, 8 d’agost del 2000

Ruitelàn – Hospital da Condesa

Sortim a les 6.30, al cap de poc de caminar per la vall del Valcarce, l’abandonem i iniciem la pujada a O’Cebreiro, la pujada més dura de tot el camí. Són 6 kms. per arribar a 1300 metres d’alçada, 600 metres de desnivell. Ens ho agafem amb tranquil·litat i anem fent sense presa.
A les 9.30 arribem a O’Cebreiro. Ja som a Galícia i ja hem començat a trobar les fites que a partir d’ara ens aniran indicant els kms. que ens falten per acabar el camí. De moment són 150 kms. Esmorzem i voltem una mica pel poble. Aconseguim una nova credencial per continuar la que portàvem des de Roncesvalles que ja la tenim plena de segells. També aprofitem per comprar una mica.
Passades les 11 continuem el camí, i a les 12.30 arribem a Hospital de la Condesa, el primer alberg de la Xunta. Avui només hem fet 15 km. i 4 hores efectives de caminar, però ja en tenim prou.
La rutina de cada dia: dutxa, rentar la roba, dinar, migdiada i escriure. Donem una volta pel poble i els seus voltants. És un lloc molt petit on no hi ha ni tenda, ni bar, ni res.