dijous, 10 d’agost del 2000

Samos – Barbadelo

Es nota que a mesura que avança el camí tinc ganes d’acabar perquè el diari d’anotacions es va convertint cada cop en més breu.
Avui sortim a les 6.25 i  prenem l’opció de seguir la carretera. Passades les 9 arribem a Sarria. Esmorzem en un hotel de moltes estrelles l’hotel Alfons IX i tornem enrere per comprar en un super.
4 kms. més endavant arribem a l’alberg poc abans de les 12. Han estat 18 kms. i 5.30 hores de camí. Per arribar a l’alberg hem enfilat una pujada bordejada d’uns grans arbres majestuosos i de formes estranyes. Crec que eren castanyers, però no ho podria assegurar.
L’alberg és petit i acollidor. Té una bona cuina, però com tots els albergs de la Xunta no disposa de cap estri. Ens han explicat que eren unes cuines ben dotades, però que amb el pas dels pelegrins tots els estris han anat desapareixent. Aconseguim cuinat amb l’únic pot existent que hem de compartir amb altres companys de camí. I per menjar utilitzem dues forquilles que ens deixen en una casa de pagès que fa a la vegada de pensió que es trobava a prop.
La resta del dia ha servit pel ritual de cada dia: dutxa, rentar la roba, dinar, descansar, prendre cafè en una casa rural plena de mosques. També visitem a l’església on trobem una guia jove, amargada i molt “rebotada” en contra dels catalans, no sabem pas per què. I acabem la jornada amb un petit passeig pels voltants del poble, o millor dit, aldea.