dilluns, 14 d’agost del 2000

Ribadiso – Monte de Gozo

Sortim una mica més tard (les 7.00 hores), però a les 12.50 ja som a Arca el lloc on havíem planificat fer final d’etapa. L’alberg està tancat i hi ha molta cua esperant per entrar. Mentre esperem canviem de plans, decidim dinar i seguir el camí fins al Monte de Gozo, i així ho fem.
Un cop dinats, a les 15.00 hores reprenem la marxa. El paisatge i els boscos són molt macos, tenim ganes d’arribar, s’acumula el cansament. Tenim la impressió que no parem de donar voltes. De cop i volta en les fites on marquen els kms. que falten per arribar a Santiago sumen kms. en lloc de restar-ne. Ens baixa la moral. Falta més del que pensàvem, no arribarem mai. El camí és fa inacabable.
Ens aturem en un bar a descansar una estona i prendre una cervesa, i de nou a caminar. Finalment a les 19.15 som al Monte de Gozo. Un cop dins del recinte encara hem de caminar per trobar la recepció on ens atendran. Avui ha estat la etapa més llarga, l’únic dia que hem  caminat després de dinar i per la tarda. Han estat 36 km. i 10.05 hores de camí, 5.50 al matí i 4.15 a la tarda.
El Monte de Gozo és com una gran ciutat, amb tots els serveis, restaurant, bar, tendes. Sopem al restaurant. La habitació és gran i neta. La feina està feta. Demà entrarem a Santiago.